PERSUITNODIGING | Virtual Reality: wat moeten we ermee?

03 oktober 2017

Thomas More en Howest zoeken uit wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor Vlaanderen.
‘Virtual’, ‘Augmented’ en ‘Mixed Reality’: het zijn termen die ons de laatste jaren rond de oren vliegen. Maar wat houdt het in en wat moeten we ermee? Kunnen onze bedrijven en organisaties ermee aan de slag, hier en nu? Voor een antwoord op deze vraag moet u op 3 oktober naar de conferentie Virtual Reality Check 2017, een organisatie van de hogescholen Thomas More en Howest in samenwerking met MediaNet Vlaanderen. 

Conferentie Virtual Reality Check, 3 oktober 2017, Mechelen

Er zit veel potentieel in Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality en 360° foto/video. Deze technologieën komen nu ook al op de markt voor een breder publiek. Er is een groeiende belangstelling vanuit de meest diverse sectoren voor de mogelijkheden en de ontwikkeling ervan. Zijn het nog steeds snufjes of is het weldra ‘serious business’? Kunnen we er echt mee aan de slag?

De hogescholen Howest en Thomas More voeren momenteel door het Vlaio gefinancierde onderzoeksprojecten rond VR (Virtual Reality) en 360° video. Samen met enkele tientallen Vlaamse bedrijven zoeken ze uit wat deze technologieën voor verschillende sectoren zoals media, industrie, toerisme of onderwijs kunnen betekenen. 

Tijdens de conferentie op 3 oktober brengen de onderzoekers én de deelnemende bedrijven een reality check van wat VR en consoorten nu betekenen en wat er momenteel en binnenkort mee mogelijk is. 

Programma
  • Resultaten onderzoeksrapport ‘Virtual & Augmented Reality: Hype or Serious Business?’ | Keynote door Koen Sanderink, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) 
  • Vlaio-onderzoeksprojecten VR en 360° Video: tussentijdse bevindingen van de Vlaio-onderzoeksprojecten( gebruikersonderzoek, businessmodellen, …) | Thomas More en Howest Digital Arts & Entertainment
  • Relevante praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren door VR- en 360°-pioniers in Vlaanderen
  • Beursvloer met experience corner
Praktisch

Het programma loopt van 12.30 tot 18.00 u.

Inschrijven kan via deze link.

Meer info?

Meer informatie kan u terugvinden op www.360zone.be/2017/08/virtual-reality-stavaza/.

Bruno Koninckx
T 0495 52 53 55

Recente persberichten