Persuitnodiging | Jobbeurs op Campus De Nayer brengt studenten in contact met topbedrijven

08 maart 2018

Op donderdag 8 maart slaan bijna 250 bedrijven hun tent op voor de jobbeurs van Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Ze stellen er zichzelf en hun vacatures voor aan de studenten van de KU Leuven en Thomas More. Meer dan 1200 laatstejaars en voorlaatstejaars krijgen op die manier al een voorsmaakje van de arbeidsmarkt.

De jobbeurs op Campus De Nayer is een vast ritueel in het voorjaar, maar ook een beproefd recept kan zo nu en dan een nieuw ingrediënt gebruiken. Het evenement concentreerde zich de voorbije jaren op technologie, ICT en engineering, maar voor deze nieuwe editie is het aanbod nog verruimd met managementrichtingen.

Grote bedrijvigheid én grote namen

Ruim 1200 bachelor- en masterstudenten van de KU Leuven en Thomas More zullen van de partij zijn. Zij kunnen er kennismaken met en hun kans wagen bij één of meerdere van de deelnemende bedrijven. De laatstejaarsstudenten komen mogelijk in contact met hun eerste werkgever. Voor studenten in hun voorlaatste jaar kan de jobbeurs een opstap zijn naar een stage of nuttig zijn met het oog op hun bachelor- of masterproef.

De studenten krijgen op de jobbeurs ook tips over het opstellen van hun CV en kunnen informatie inwinnen over ondernemerschap en de mogelijkheden om verder te studeren. Verder kunnen ze hun oor te luister leggen bij enkele experten uit het veld. Zo zal Jan Denys, arbeidsmarktexpert bij Randstad, de meest recente arbeidsmarktontwikkelingen uit de doeken doen op maat van de jongeren. De officiële opening van de jobbeurs wordt verzorgd door Bart Buysse, directeur-generaal van het VBO en één van de drijvende krachten achter het initiatief Young Talent In Action dat de tewerkstellingskansen van jongeren wil bevorderen.

Ook virtueel

Aangezien de zoektocht naar een baan doorgaans niet in één dag geklaard is, wordt er aan de jobbeurs nog een virtueel verlengstuk gebreid. Zo hebben bedrijven en studenten nog tot eind april de kans om met elkaar kennis te maken. Op deze virtuele jobbeurs kunnen studenten zich voorstellen en hun CV indienen.

Praktisch voor de pers

U bent van harte welkom op de jobbeurs op Campus De Nayer. Het is een mooie gelegenheid om te vernemen wat bedrijven van hun toekomstige werknemers verwachten en hoe de werknemers van morgen daar zelf tegenover staan.

De jobbeurs vindt plaats op Internationale Vrouwendag. Minder dan 10% van onze afstuderende technische en ingenieursprofielen zijn vrouw. Iets wat wij én de bedrijven die aanwezig zijn een gemiste kans vinden. Dit kan ook een mooie insteek zijn voor interviews of reportages.

  • Donderdag 8 maart 2018
    • 12u45 | officiële opening met Bart Buysse, directeur-generaal VBO (Aula K103)
    • 13u15 – 17u00 | jobbeurs
  • Campus De Nayer, Jan Pieter de Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Contact

Meer info

Veerle Heyvaert
Directeur Marketing & Communicatie
T 0473 81 38 96

Recente persberichten