Over mondmaskers en handschoenen

30 maart 2020

Mondmaskers en handschoenen worden veel gedragen in deze coronatijden. Dat is meestal overbodig en ze worden ook dikwijls fout gebruikt. Hoe trek je op een veilige manier handschoenen aan én ook weer uit? Hoe zet je een mondmasker correct op je gezicht? En hoe haal je het later veilig weer weg? Docenten van de opleiding Verpleegkunde van Thomas More in Mechelen maakten een duidelijk instructiefilmpje en verspreiden het via de social media.

En hoe ze correct gebruiken

Je ziet meer en meer mensen op straat of in de supermarkt rondlopen met een mondmasker op en handschoenen aan. De docenten Verpleegkunde van Thomas More in Mechelen benadrukken dat dit NIET nodig is: afstand houden en de handen grondig wassen met water en zeep na het bezoek aan de supermarkt, volstaan als hygiënische maatregelen. Men kan dit niet genoeg benadrukken. Als mensen met niet-gewassen handen aan hun mondmasker prutsen of het op- en afzetten, lopen ze zelfs meer risico om besmet te worden.

Wil je toch een mondmasker en/of handschoenen dragen, dan is het belangrijk om ze op een correcte manier aan en uit te doen. Doe je dat niet, dan werk je besmetting eerder in de hand dan dat je ze voorkomt. Het instructiefilmpje van Verpleegkunde in Mechelen toont laagdrempelig en duidelijk hoe je dit aanpakt.

Je vindt het filmpje op:

Meer informatie

  • Onze professionals staan klaar om het hanteren van mondmaskers en handschoenen op een laagdrempelige manier uit te leggen.
  • Contact: Lien Proost, docente microbiologie, 0498 04 19 49
Lien Proost
docente microbiologie
T 0498 04 19 49

Recente persberichten