Omdat goede accountants belangrijk zijn

08 maart 2018

Thomas More sluit samenwerkingsovereenkomst met boekhoudkantoor Blueground

Thomas More Mechelen is een nieuwe ‘partner in education’ rijker. Op 7 maart tekende de hogeschool een overeenkomst met accountskantoor Blueground om in de toekomst een steentje bij te dragen aan de opleiding Accountancy-Fiscaliteit (bachelor Bedrijfsmanagement). Het doel? Er mee voor zorgen dat de afgestudeerden helemaal mee zijn met de digitalisering en automatisering van de sector en dat zij de financiële coaches van de toekomst worden.

Het concept van ‘Partners in education’ is eenvoudig maar efficiënt. Dankzij een gerichte samenwerking met het bedrijfsleven krijgen de studenten al tijdens hun opleiding intensief voeling met het werkveld in al zijn aspecten. Het is een netwerk van expertise en cocreatie. De partnerbedrijven stellen hun knowhow en infrastructuur ter beschikking en zitten zo mee in de cockpit van de opleiding én op de eerste rij om talenten te rekruteren. Zo ook het boekhoudkantoor BlueGround dat vanaf dit academiejaar een actieve rol wil opnemen in Accountancy-Fiscaliteit.

Financiële coaches

De opleiding Accountancy-Fiscaliteit is volop bezig de programma’s aan te passen aan de nieuwe jobinhouden. Door de toenemende digitalisering en automatisering in de sector wordt van een afgestudeerde bachelor verwacht dat hij de financiële gegevens van een bedrijf niet alleen correct kan verwerken, maar ook dat hij in staat is de financiële gezondheid van een onderneming te analyseren en adviezen uit te brengen. Hij wordt de financiële coach van de bedrijfsleider. Blueground kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren.

Wat is de concrete inbreng van Blueground in de opleiding?

·    Het kantoor zal seminaries in het Frans verzorgen en kortlopende cursussen over vennootschapsbelasting en digital accounting;
·    Start-ups van student-ondernemers ondersteunen;
·    De opencampusdagen van de opleiding helpen inkleuren om studiekiezers mee te overtuigen van de attractiviteit van het beroep;
·    Mee vormgeven aan het curriculum, inhoudelijk bijsturen, feedback geven.

In beeld

Regina Vuerinckx
Partners in Education Thomas More Antwerpen - Mechelen - De Nayer
T +32 476 79 16 13

Recente persberichten