Nieuw in Vlaanderen | Thomas More start bachelor Media en Entertainment Business

22 juni 2015

De Thomas More-hogeschool kreeg groen licht van de Vlaamse Regering om in september de professionele bachelor Media en Entertainment Business op te starten. Deze driejarige opleiding is uniek in Vlaanderen. Ze focust op de zakelijke kant van de media- en entertainmentsector. Ze zal professionals vormen die begrijpen hoe je een mediaproduct maakt en hoe je het succesvol in de markt plaatst. De sector zelf is blij met de nieuwe opleiding. Ze beantwoordt aan een duidelijke behoefte. More Media School, de mediacampus van Thomas More in Mechelen, wordt de thuishaven van de ‘mediamakers’ van de toekomst.

Op 23 mei schoven 6.000 fans aan voor een foto met Simonneke of Frank op de Thuisdag in Leuven. De waan van de dag of het resultaat van een uitgekiend plan? Achter de glamour en glitter van media en entertainment schuilt ook gewoon business as usual: uitzendrechten, lees, kijk-, luister- en hitcijfers, adverteerders, contracten, verdienmodellen. In de opleiding Media en Entertainment Business leer je de sector vanuit commercieel standpunt begrijpen. En dat is broodnodig.

“Het medialandschap in Vlaanderen is sterk veranderd”, zegt opleidingshoofd Pascale Aerts. “Via internet, laptop, smartphone zijn we nu altijd en overal verbonden met een stroom aan informatie en entertainment. We kijken, luisteren, lezen en communiceren waar en wanneer we willen en we bepalen zelf hoeveel we daarvoor willen betalen.” 

Op vraag van het werkveld

“Dankzij permanent overleg met belangrijke mediaspelers als Medialaan, VRT, Telenet, Sanoma en grote communicatiebureaus zoals Wijs en These Days capteerden we de nood aan een opleiding die beter inspeelt op deze nieuwe realiteit en op nieuwe verdienmodellen in de media”, vervolgt Aerts.

”Met hen als partner én dankzij onze goede internationale contacten zijn we in staat om deze opleiding snel en kwaliteitsvol vorm te geven. De opleiding speelt ook in op de behoefte om de as Mechelen-Vilvoorde te laten uitgroeien tot een grote crossmediale regio.”

More Media School

Thomas More biedt op haar mediacampus in Mechelen nu vier mediaopleidingen aan: Journalistiek, Communicatiemanagement, Interactieve Multimedia Design en Media en Entertainment Business. De vier opleidingen staan voor de vier gebieden waarin elke mediaprofessional inzicht moet verwerven: content, community, technology en business. Elke mediaopleiding van Thomas More is gebouwd op deze vier pijlers, maar afhankelijk van de opleiding verschuift de focus. 

De opstart van de opleiding Media en Entertainment Business is dan ook een strategische keuze om de businesspijler van de mediaschool te versterken.

Unieke mediacampus

De campus van More Media School krijgt deze zomer trouwens een facelift. Nu al kunnen de studenten gebruik maken van een volledig uitgeruste hd-televisiestudio, een radiostudio, grafische ateliers, een fotostudio, een hip communicatiebureau, een redactieruimte waar de nieuwsberichten van Belga en Reuters rechtstreeks binnenkomen, montagecellen, … Straks komen daar nog een medialab voor audiovisuele producties, een nieuwe projectruimte en een mediacafé bij.

Meer info

Op http://static.thomasmore.be/download/Aanvraagdossier_Bijlagen_MEB.pdfvindt u het macrodoelmatigheidsdossier dat we opstelden om de opleiding voor te bereiden.

MEBMedia en Entertainment BusinessMedia en Entertainment Business

MEBMedia en Entertainment BusinessMedia en Entertainment Business

Pascale Aerts
Opleidingsmanager
T +32 15 36 91 50

Recente persberichten