Nacht van de ondernemende student

05 december 2019

Voel je thuis in het ziekenhuis

Don 05 dec-18 u | vrij 06 dec-08 u | Campus Turnhout

Thomas More heeft aandacht voor de ondernemende vaardigheden van zijn studenten, dag en nacht! Soms mag je dat letterlijk nemen, zoals op donderdag 5 december tijdens de vijfde “Nacht van de ondernemende student”. 160 studenten met ondernemende goesting gaan op de campus in Turnhout in kleine teams een hele nacht aan de slag met een vraag waarmee het AZ Turnhout hen uitdaagt.

“U bent gast in ons huis”, met deze ambitie pakt het AZ Turnhout uit in zijn communicatie. Maar hoe kan het AZ ervoor zorgen dat patiënten zich thuis voelen in het ziekenhuis? Aan de studenten om de vraag te beantwoorden. Een ondernemende jury beslist welk team het meest creatieve en haalbare idee uitgewerkt heeft.

Nieuw dit jaar is dat op hetzelfde moment in Ethiopië een gelijkaardig event doorgaat. De Mekelle University werkt al een aantal jaren heel nauw samen met de Kempense campussen van Thomas More. Een vijftigtal Ethiopische studenten werken er in de nacht van donderdag op vrijdag aan een opdracht van het universitair ziekenhuis van Mekelle.

Vijfde editie van de Nacht Van de Ondernemende Student

Op de campus van Thomas More in Turnhout gaan 160 studenten heel de nacht aan de slag met een reële uitdaging van AZ Turnhout om hun ondernemende vaardigheden aan te scherpen. De opdracht krijgen de studenten pas ’s avonds te horen. Wij lichten (alleen) voor u met dit bericht al een tipje van de sluier op.

Tijdens de Nacht van de Ondernemende Student werken de studenten in kleine teams aan de opdracht. Elk team is een mix van studenten uit verschillende opleidingen en van verschillende campussen. Ze worden begeleid door experts en coaches. Elk team verzorgt een pitch om zijn ondernemingsideeën voor te stellen. De jury kijkt niet alleen naar de creativiteit van de voorstellen, maar ook naar de praktische en financiële haalbaarheid. De drie beste teams strijden na het ontbijt in de finale voor de trofee.

Ontspanning

De boog kan niet altijd gespannen staan en dus is er ’s nachts ook tijd voor ontspanning. De eerstejaarsstudenten Events & Creatie voorzien een hele reeks activiteiten met Netflix als thema om het hoofd leeg te maken en er daarna weer helemaal in te vliegen.

Parallelle nacht in Ethiopië

Dit jaar organiseert Mekelle University in Ethiopië een parallelle nacht met deze van Thomas More. Daar gaan 50 Ethiopische studenten een gelijkaardige uitdaging aan met het universitaire ziekenhuis van Mekelle als opdrachtgever. De Ethiopische en Belgische studenten staan ’s avonds in live verbinding met elkaar. Mekelle University is een belangrijke partner van Thomas More. De hogeschool en de universiteit werken bijvoorbeeld nauw samen in het ICE Honours-traject waarbij Belgische en Ethiopische studenten samen sociaal ondernemen. De winnaars van de wedstrijd in Mekelle worden ’s morgens vanuit Geel geïnterviewd.

AZ Turnhout, Partner in Education

De Thomas More-hogeschool en het AZ Turnhout zijn al langer dan vandaag goed samenwerkende partners. Die stevige band wordt naar aanleiding van de Nacht van de ondernemende student versterkt door de ondertekening van een Partner in Education-samenwerkingsovereenkomst. Met Partners in Education bouwt de hogeschool actief aan een netwerk van expertise en cocreatie. Thomas More sluit met bedrijven en organisaties structurele samenwerkingsovereenkomsten om het hoger onderwijs in de bedrijven en de bedrijven in het hoger onderwijs te brengen. Partners in Education is meer dan een gewone samenwerking. De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More.

Praktisch

 • Nacht van de Ondernemende Student
  Donderdag 5 december tot vrijdag 06 december 2019
  Thomas More | Campus Blairon 800 | 2300 Turnhout

 • Donderdag
  17.30u Onthaal van de deelnemers
  18.30u Teambuilding
  19.30u Skype Thomas More & Mekelle University
  20.00u De opdracht wordt bekendgemaakt
  20.30u tot 04.00u Werktijd

 • Vrijdag
  04.30u tot 05.30u Voorbereiden van de presentaties
  05.30u tot 07.00u Presentaties van alle teams
  07.00u tot 08.00u Ontbijt tvv Kom op tegen Kanker
  07.45u Ondertekening Partner in Education-overeenkomst
  08.00u tot 09.00u Finale met de drie beste teams
  Bekendmaken van de winnaar

Meer info?

 • Evie Van Severen | Thomas More ICE Cube  | 0491 74 63 32

 • ICE Cube | De Nacht van de Ondernemende Student is een initiatief van ICE Cube. ICE Cube leert de studenten dromen en creëren, laat hen kennismaken met ondernemerschap en geeft ze de ruimte om een ondernemende houding aan te nemen.

Meer informatie op http://icecube.thomasmore.be.

Recente persberichten