Meester MOEV serveert een sportsnack | Een extra uurtje sport na school

27 februari 2019

Vanaf 28 februari kunnen leerlingen van het Lager onderwijs in de regio Turnhout op donderdag genieten van een Sportsnack (Sportief Naschools voor Actieve Kids). Tien weken lang gaan de kinderen na schooltijd in de sportzaal van de eigen school aan de slag onder begeleiding van studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van de Thomas More-Hogeschool. Zij zorgen samen met meester MOEV en juffrouw Sport voor uurtje bewegen en sporten met een hoog fungehalte.

Plezant bewegen, ook na schooltijd

Heel wat kinderen van de Lagere school maken gebruik van de naschoolse opvang. Die opvang leent zich uitstekend voor een extra uurtje sport en bewegen. De uurtjes beweging die kinderen op school krijgen, volstaan immers niet. Het is belangrijk dat kinderen ook na de lessen op een toffe en ontspannende manier actief blijven. En dat kan met een Sportsnack; leuke activiteiten die inzetten op de ontwikkeling van kinderen met een aanbod van breedmotorische vaardigheden tot sportspecifieke oefen- en spelvormen. De Sportsnack is niet alleen bedoeld voor de kinderen die toch al in de nabewaking blijven. Alle kinderen van de school zijn welkom.

De Sportsnacks worden aangeboden in sportzaal van de eigen school. Studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Thomas More vangen hen op en houden hen een uurtje plezant in beweging.

Sportsnacks in Turnhout

Zeven scholen in Turnhout en Beerse serveren vanaf 28 februari een wekelijkse sport-snack. De basisscholen werken hiervoor samen met MOEV, Sport Vlaanderen, de Stad Turnhout en de Thomas More-hogeschool. Tien donderdagen op rij worden kinderen die in de naschoolse opvang blijven, maar ook andere kinderen die graag een uurtje sporten op sleeptouw genomen door twee of drie studenten. De ouders van de kinderen betalen een kleine bijdrage, die ongeveer overeenkomt met de prijs van een uur naschoolse opvang.

Het nieuwe stadsbestuur van Turnhout zet sterk in op gezondheid en bewegen en heeft daar ook wat voor over. Samen met Moev zorgt de Sportdienst van de Stad ervoor dat kinderen, die een UIT-pas met korting hebben maar vier euro betalen voor tien Sportsnacks i.p.v. twintig euro.

Praktisch

  • Meester MOEV serveert een sportsnack
  • Donderdag 28 februari van 15 tot 16 uur
  • De pers is welkom in de basisschool van het Heilig Graf | Tramstraat 3
Bernadette Plaetinck
Thomas More, Campus Turnhout
T 0497 03 98 96
E
Paul Embrechts
Sport na school
T 0497 50 66 02
E