Maersk Line Belgium gaat in zee met de logistieke opleidingen van Thomas More in Mechelen en Antwerpen

02 september 2019

Maersk Line, de grootste containerrederij ter wereld wordt Partner in Education van de Thomas More-hogeschool en gaat nauw samenwerken met de Bachelor Logistiek Management en het Graduaat Transport en Logistiek. Voor de studenten in Mechelen en Antwerpen gaat daarmee de poort naar de maritieme transportwereld wagenwijd open. Maersk Line verrijkt de opleidingen met state-of-the-art kennis en toepassingen uit de sector en laat de studenten op de werkvloer kennismaken met de wereld van de haven en het maritieme waarbij een link gelegd wordt met de Supply Chain.

Partners in Education

Studenten van Thomas More krijgen al tijdens hun opleiding intensief voeling met het werkveld in al zijn aspecten. De hogeschool bouwt daarvoor actief aan “Partners in Education”, een netwerk van expertise en co-creatie. Thomas More sluit met bedrijven en organisaties structurele samenwerkingsovereenkomsten om het hoger onderwijs in de bedrijven en de bedrijven in het hoger onderwijs te brengen. Partners in Education is meer dan een gewone samenwerking. De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More. 

Maerks Line, een gedroomde partner

Maersk Line werd opgericht in 1928 en is de grootste containerrederij ter wereld. Het is een onderdeel van de Maersk Group met hoofdkantoor in Kopenhagen. De groep telt meer dan 89.000 medewerkers in 130 landen in de sector transport en logistiek. Maersk Line werkt betrouwbaar, flexibel en eco-efficiënt en is voortdurend op zoek naar gekwalificeerde medewerkers voor haar diensten Express, Warehousing, Global Freight, Distributie, Supply Chain… De logistieke opleidingen van de Thomas More-hogeschool zijn voor Maersk Line dan ook de gedroomde partners voor een doorgedreven samenwerking wat betreft de maritieme vakken van de opleiding.

“Een nauwe samenwerking en een constante dialoog tussen Maersk Line en de opleidingen van Thomas More is een vernieuwende aanpak waarvan beide partners alleen maar beter kunnen worden”, zegt Michel Marstboom van Maersk Line Belgium, “Het zorgt ervoor dat de opleidingen beter kunnen anticiperen op de steeds sneller veranderende industrie en nauwer aansluiten bij de noden van de markt. Voor de studenten is het een buitenkans om de sector waarin ze later willen werken van binnenuit te leren kennen”. 

Courses @ work

Ook in de hogeschool is men enthousiast. Door de succesvolle en intensieve samenwerking met Brussels Airport en haar cargocommunity Air Cargo Belgium werd het onderdeel Luchtvracht van de logistieke opleidingen al afgedekt. Met Maersk Line als Partner in Education krijgt ook het onderdeel Maritiem Transport en de havens een upgrade. “Onze studenten van de bacheloropleiding Logistiek Management en van het graduaat Transport en Logistiek krijgen hiermee rechtstreeks toegang tot de maritieme transportwereld”, vertelt Peter Verspecht van Thomas More. 

“Het nieuwe opleidingsonderdeel Maritieme Supply Chain krijgt volle ondersteuning van medewerkers van Maersk. Zij werken mee aan de nieuwe actuele inhoud voor het vak en nemen waar mogelijk een aantal lessen voor hun rekening. Een deel van de lessen wordt trouwens in het bedrijf zelf gegeven. Met deze courses @ work pakken Maersk Line en de opleidingen uit met een uniek opleidingsconcept. De studenten van de logistieke opleidingen van Thomas More in Mechelen en Antwerpen worden dan ook helemaal klaargestoomd voor de transportwereld in al zijn facetten”, besluit Peter Verspecht tevreden. 

Meer info

  • Peter Verspecht | Opleidingshoofd Logistiek Management & Supply Chain Management van Thomas More | 0472 18 39 59
  • Michel Marstboom | Country Representative | Maersk Line Belgium N.V.| 0476 74 93 20
  • Foto's: twee sfeerbeelden van Maersk en studenten van Thomas More op bezoek in de haven.

Infoavond | Op woensdagavond 4 september zet Thomas More tussen 18 en 21 uur de laatste keer voor de start van het academiejaar de deuren van alle campussen wagenwijd open. Aula’s, agora’s, ateliers, labo’s, leercentra en bibs,… je kan overal binnen. 

Docenten én studenten staan klaar voor een babbel, een demo, een rondleiding... Op de laatste infoavond is elke student, die nog twijfelt of graag de tijd neemt welkom voor tekst en uitleg zodat hij/zij de juiste beslissing kan nemen en op 16 september kan starten met de opleiding, die helemaal bij hem of haar past.

In beeld

Recente persberichten