Langlaufers van Thomas More klaar om te vertrekken naar de Vasaloppet in Zweden

20 februari 2019

Op zondag 3 maart neemt een team van Thomas More in Zweden deel aan de Vasaloppet, de langste (90 km), de oudste (sinds 1922) en de grootste (17.000 deelnemers) langlaufwedstrijd ter wereld. Op vijf minuten waren alle plaatsen uitverkocht. De sportopleidingen van Thomas More in Turnhout konden 22 plaatsen bemachtigen.

Die plaatsen worden ingevuld door zes studenten, vijf docenten en elf externen. Zij hebben de laatste maanden en weken keihard getraind en staan te popelen om te vertrekken. Maar voor het zover is, wordt het team op donderdag 21 februari aan de pers voorgesteld. De deelnemers poseren trots in hun teamkledij en wuiven het teambusje uit dat vrijdag vertrekt om hen zondag aan de luchthaven van Stockholm op te wachten. Elke deelnemer van Team22 laat zich sponsoren. De opbrengst is voor Kom op tegen Kanker.

22 keer super voorbereid

De Vasaloppet is geen wandeling in het park. Het is een slopende wedstrijd waarin de langlaufers tot het uiterste moeten gaan. Een goede voorbereiding is dan ook geen overbodige luxe. De voorbije maanden en weken heeft het Thomas More-team intens getraind. Met Sport & Bewegen, de Lerarenopleiding Lichamelijke opvoeding & Bewegingsrecreatie en Cultuur & Sportmanagement heeft de Turnhoutse campus van Thomas More alle knowhow in huis om daarbij de puntjes op de i te zetten: techniek training, inspanningstesten, rollerski, krachttrainingen, voedingsadvies, trainen in de sneeuw in de Hoge Venen, in Winterberg, Oberhof (indoor baan), Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk Vogezen, Italië… het stond allemaal op het programma. En op dinsdag 26 februari nemen enkele leden van Team22 deel aan de Halvvasan, met zijn 45 km langlaufen de ideale en laatste test voor de Vasaloppet.

22 keer super gemotiveerd

Met zes studenten, vijf docenten en elf externen varieert de leeftijd van de deelnemers van 20 tot 70 jaar. Bij de externen vind je een brandweerman, een bedrijfsleider, een postbode, een militair, een bediende, een sportjournalist, een gepensioneerde... Elk teamlid heeft zijn eigen redenen om mee te doen. Voor sommigen is het goede doel een extra motivatie. Zeker voor Bart, die zelf kankerpatiënt is en wil bewijzen dat zijn ziekte geen hinderpaal hoeft te zijn voor deze topprestatie. En dan is er nog Tom, die meedoet om zijn levensgezellin die al tien jaar kanker heeft, een hart onder de riem te steken. Op de website van het project kan je van elke deelnemer zien waarom hij of zij meedoet. “Wie in het dal blijft, ziet nooit de andere kant van de berg” geeft Guido, de nestor van het gezelschap er als levenswijsheid mee.

Vasaloppet @ home | volg de wedstrijd in Turnhout

Wie op zondag 3 maart de Vasaloppet-wedstrijd van nabij wil volgen, rept zich naar de campus van Thomas More in Turnhout. Een aantal studenten van de sportopleidingen organiseert er Vasaloppet @ home. Familie en vrienden van de teamleden en al wie er belangstelling voor heeft, is er welkom voor een Zweedse dag. Men kan er de wedstrijd live volgen, genieten van een brunch of een Zweeds avondmaal, deelnemen aan workshops voor het hele gezin, aan een sessie rollen op latten en andere randactiviteiten. En dat allemaal tegen een schappelijke prijs. De opbrengst gaat uiteraard naar Kom op tegen Kanker. Alle info op de website van het project.

Voor de studenten is Vasaloppet @ home de afsluiter van een hele campagne in dienst van Team22 tijdens hun traject op weg naar Vasaloppet. Studenten van Sport & Bewegen en van Cultuur & Sportmanagement tekenden op maat gemaakte trainingen, krachttrainingen en sessies met latten op rollen voor de deelnemers uit. Ze hielpen het team op organisatorisch en logistiek vlak, zetten zich in om sponsoring te vinden (en konden tijdens de Warmste Week al 13.000 euro voor Kom op tegen Kanker afgeven) en knallen een laatste keer met Vasaloppet @ home.

Praktisch

  • Voorstelling van Team22 | langlaufers van Thomas More voor de Vasaloppet
  • Donderdag 21 februari 2019 om 11 uur
  • Thomas More | Campus Blairon 800, 2300 Turnhout

Meer informatie?

  • Jan Van Dooren, één van de leden van Team22 en opleidingsmanager van de sportopleidingen van Thomas More in Turnhout | 0476 38 55 60

In beeld

Jan Van Dooren
Opleidingsmanager

Recente persberichten