Jobbeurs op de Geelse Campus | Recordaantal bedrijven aanwezig

26 februari 2019

Op woensdag 27 februari gaat op de Geelse campus van Thomas More en de KU Leuven de jaarlijkse jobbeurs door. Niet minder dan 205 bedrijven en organisaties uit heel Vlaanderen en uit Nederland stellen er hun vacatures voor. Dat zijn er veertig meer dan vorig jaar en dan nog heeft men bedrijven moeten teleurstellen. De jobbeurs is helemaal volzet. Niet alleen de laatstejaarsstudenten, ook al wie op zoek is naar een (andere) job is welkom.

Naast de 34e jobbeurs is er een Toekomstdag met opleidingen en workshops voor leerlingen uit arbeidsgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren en krijgen over beide opties een brede waaier aan informatie.

Een nooit geziene “war for talent”

Het gaat goed op de arbeidsmarkt, bedrijven voeren duidelijk een echte “war for talent”. De organisatoren van de jobbeurs van Thomas More in Geel waren zelf verbaasd hoe snel alle beschikbare plaatsen in de landbouwhal van de campus de deur uit vlogen. Door elke stand wat smaller te maken werd het aantal beschikbare plaatsen uitgebreid van 165 naar 205. Maar dat bleek niet te volstaan om alle geïnteresseerden een plaatsje te geven. Bedrijven die wat te lang wachtten om zich in te schrijven, visten achter het net. Er staan er 34 op de wachtlijst.

De 34e jobbeurs op de Geelse campus van Thomas More richt zich niet alleen op de studenten van Thomas More en de KU Leuven, die hun eerste stappen op de arbeids-markt zetten. Iedereen die een (andere) job zoekt, is welkom.

Online jobbeurs en workshops

Net zoals vorig jaar krijgt de jobbeurs tot het einde van het academiejaar een virtueel verlengstuk. Op de online jobbeurs hebben de deelnemende bedrijven online een stand en de studenten beschikken er over webruimte om zichzelf voor te stellen. De student maakt een profiel aan en laat een uitgebreid CV achter. Er zijn al 200 bedrijven ingeschreven, zowel bedrijven die woensdag op de jobbeurs aanwezig zijn, als andere. En een paar honderd studenten van Thomas More en de KU Leuven hebben er hun CV gepost.

De studenten hoeven trouwens niet onvoorbereid naar de jobbeurs te trekken. Er staat een mooi aanbod aan workshops voor hen klaar. Ze krijgen daarbij van hun collega’s van Personeelswerk een reeks tips & tricks om te solliciteren, ze kunnen kennismaken met een starterskit voor jonge ondernemers en ze worden wegwijs gemaakt in de wetgeving rond arbeidscontracten en dergelijke meer.

Toekomstdag voor leerlingen van het secundair onderwijs

Naast de jobbeurs is er een Toekomstdag voor leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren. Een dag waarop zij het beste van beide werelden samen vinden, is dan ook een mooie gelegenheid om zich beter te oriënteren. Wie wil gaan werken, kan naar de jobbeurs gaan en een sollicitatietraining volgen.

Wie misschien toch verder studeert, krijgt informatie over het hoger onderwijs. Daarbij gaat heel veel aandacht naar de vijf domeinen waarin Thomas More zowel bacheloropleidingen als graduaatsopleidingen organiseert. Het verschil tussen de twee niveaus staat centraal. Veel leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen zullen zich beter thuis voelen in een graduaatsopleiding. Een graduaatsopleiding kan bovendien een mooie opstap naar een bacheloropleiding zijn.

De Toekomstdag wordt georganiseerd met de directies van een aantal secundaire scholen in de Kempen. Twee KOGEKA-Scholen uit Geel, het Gemeenschapsonderwijs van Geel, Campus Het Spoor (GO! Mol), het Heilig Graf-Instituut in Turnhout en Talentenschool Campus Zenit in Turnhout zakken met ongeveer 270 leerlingen naar de Toekomstdag af.

Meer informatie

Klik hier voor alle info.

Praktisch

  • Jobbeurs & Toekomstdag, woensdag 27 februari 2019 | 10 tot 16 uur
  • Thomas More | Campus Geel – Landbouwhal | Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
  • De jobbeurs is een organisatie van Thomas More, Campus Geel en KU Leuven, Campus Geel in samenwerking met KOGEKA en Voka KvK Kempen.
  • De Toekomstdag is een initiatief van Thomas More, het CVO Hoger Instituut de Kempen en de directies van de deelnemende secundaire scholen.

Recente persberichten