Jacht en natuur op Turnhoutse Sunday Shopday

02 oktober 2016

Zondag neemt ook Turnhout deel aan "Sunday Shopday". Niet minder dan 34 Turnhoutse winkels zetten tussen 13 en 18 uur de deuren open. Maar er valt nog meer te beleven. Op de Grote Markt van Turnhout kan je terecht voor een event in het teken van "Jacht en natuur". Studenten "E-commerce, retail en sales" van Thomas More, Campus Turnhout organiseren met de steun van Comeos en in samenwerking met de Stad Turnhout een hele reeks leuke activiteiten met een roofvogelshow als hoogtepunt.

Sunday Shopday

Sunday shopday is een initiatief van de lokale handelaars en Comeos, de vereniging die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt in achttien sectoren. In Turnhout zijn zondag 34 winkels open, de meeste van 13 tot 18 uur. Niets leuker dan shoppen in de gezellige winkelstraten van de binnenstad.

Jacht en natuur

Op de Grote Markt kan je dan weer terecht voor een event dat in het teken staat van "Jacht en natuur", een thema dat mooi aansluit bij het verleden van de stad. De jacht en de valkerij spelen immers een belangrijke rol in de geschiedenis van Turnhout, zoals je in het Taxandriamuseum kunt zien. 

Zondag kan je op de Grote Markt drie keer gaan kijken naar een roofvogelshow (14.00, 15.30 en 17.00 uur) en je kunt er heel veel zelf doen. Er zijn oude volkspelen, je kunt er boogschieten, voor de kinderen is er een obstakel run en grime, afgestemd op het thema. Natuurlijk kan je er een hapje en een drankje nuttigen. Verschillende kraampjes met eigen bereide producten en streekproducten zorgen ervoor dat het shoppen en het event nog leuker worden. 

E-commerce, Retail & Sales

"Sunday Shopday" wordt georganiseerd door laatstejaarsstudenten E-commerce, Retail & Sales van Thomas More, Campus Turnhout. De opleiding biedt een gevarieerd keuzetraject voor ondernemende, commerciële en creatieve mensen met een doe-mentaliteit, organisatietalent en de nodige managementvaardigheden. "Sunday Shopday" kadert in een multidisciplinair project waarmee zij hun competenties moeten tonen.

Karo Deschryver
T +32 494 65 72 12

Recente persberichten