Interieurvormgevers Thomas More zijn gegeerd | Eindejaarstentoonstelling nieuwe lichting ontwerpers in Mechelen

19 juni 2019

Bijna één op drie studenten Interieurvormgeving van Thomas More heeft een job nog vóór hij of zij afstudeert. Het is nochtans geen knelpuntberoep. Komend weekend tonen de interieurvormgevers, maar ook de studenten Service Design, Meubelontwerp én Toegepaste Architectuur hun portfolio en hun ontwerpen op de campus in Mechelen. De eindejaarstentoonstelling loopt van 21 tot 23 juni.

Solliciteren? Dat hoeft alvast één derde van de studenten professionele bachelor Interieurvormgeving van Thomas More niet te doen. Zij bewezen zich tijdens hun stage in de afgelopen maanden. “In 2018-2019 kregen 40 van de 127 afstudeerders Interieurvormgeving een job aangeboden op hun stageplek,” legt Guy Fou-lon, unitmanager Interieur, Design & Architectuur, uit. “Vakantiejobs meegerekend, maar die zijn meestal een opstapje naar een echte job.”
De cijfers gaan in stijgende lijn. “In 2017-2018 was het ook al 48 van de 138. De jaren daarvoor was het slechts de helft. De studenten komen terecht in Brussel, Vlaanderen én Nederland, op architectuurbureaus, servicedesignbureaus, bij kantoorspecialisten, interieurstudio’s en bij interieur- of meubelontwerpers.”

Polyvalente profielen

én van de studenten die meteen na het bouwverlof aan de slag kan, is Cédric Dethier. Hij studeerde Interieurvormgeving via Open Hoger Onderwijs. “Mijn stage bij een gerenommeerd architectenbureau als Jaspers-Eyers was een droom die in vervulling ging”, zegt hij. “De schaal, de kwaliteit en de internationale allure van hun ontwerpen spraken me al lang aan. Tijdens mijn stage werd snel duidelijk dat ik een klik had met het kantoor en de mensen met wie ik samenwerkte.“ Officemanager Alysse Knockaert van Jaspers-Eyers bevestigt de wederzijdse verstandhouding: “Cédric heeft in zijn stage laten zien dat hij een breed interesseveld heeft en competenties op verschillende vlakken. Hij is zeer goed in het conceptmatige maar heeft ook tekenkundige capaciteiten. Zijn profiel past perfect in een architectenbureau als het onze waar het soort werk heel sterk varieert van dag tot dag.”
 
Ook in Nederland zijn ze tevreden over de studenten Interieurvormgeving van Thomas More. Nicole van Adrichem liep stage bij Dosis, een interieurinrichtingsbureau uit Waalwijk: “Nicole was een fijne stagiair, met veel gevoel voor ruimtelijkheid en esthetiek. Ze doet momenteel ook weekendwerk bij ons, omdat we nu al niet zonder haar kunnen,” klinkt het daar. En Marit Willems liep stage bij Casper Schwarz Architects uit Hilversum.“ Wij zijn zeer enthousiast over Marit en hebben haar dan ook aangeboden om bij ons te komen na de vakantie”, aldus Casper Schwarz.

Professionele bachelor

Dat bijna een derde van de afstuderende interieurvormgevers al meteen op de stageplaats aan de slag kan, is een bewijs dat de opleiding Interieurvormgeving de titel van ‘professionele bachelor’ meer dan waard is. “We bevragen constant de noden van het werkveld en waar nodig passen we onze programma’s aan”, legt unitmanager Guy Foulon uit. “Onze studenten studeren af als polyvalente professionals. Onze interieurvormgevers moeten tegelijkertijd conceptbedenkers, visualizers, technisch uitwerkers en onderzoekers zijn. Dat leren ze stapsgewijs, in groep en individueel. Door concrete opdrachten van reële opdrachtgevers oefenen ze alle competenties zo realistisch mogelijk. Wat hen dus geen windeieren legt tijdens hun stage. En in hun verdere carrière.”

Expo

Op 21, 22 en 23 juni 2019 houdt de unit Interieur, Design & architectuur van Thomas More zijn eindejaars-tentoonstelling. U vindt er werk van de vijftigste lichting bachelors Interieurvormgeving via dagonderwijs en van de interieurvormgevers die afstuderen via Open Hoger Onderwijs. Maar u vindt er ook onze eerste lichting Postgraduates Space and Service Design, de twintigste lichting meubelontwerpers uit de Voortgezette Opleiding Meubelontwerp (Vomo) én de eerste projecten van de studenten Toegepaste Architectuur die in 2021 zullen afstuderen.

Verwacht u aan innoverende interieurs, prachtige prototypes en professionele portfolio's. Vol beklijvende moodboards, pientere plannen en verhelderende visuals. Aan uitgekiende kasten, stevige stoelen, tastbare tafels, schitterende services en machtig maatwerk.

Praktisch

Eindejaarstentoonstelling Interieur, Design & Architectuur Thomas More

  • 21 juni van 18 tot 22u.
  • 22 juni van 10 tot 16u.
  • 23 juni van 13 tot 18u.

Thomas More -  Campus Lucas Faydherbe - Zandpoortvest 16, Mechelen

Inkom gratis
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Interviews
Interviews over stages van de studenten uit de professionele bachelor Interieurvormgeving en de link naar het werkveld via Unitmanager Guy Foulon (guy.foulon@thomasmore.be of via +32 15 369 240) of stagecoödinator Bart Baccarne (bart.baccarne@thomasmore.be)  

Eindejaarstentoonstelling
De expo is op dit moment in opbouw. Welkom voor opnames en fotografie vanaf donderdag 19 juni 2019, afspraak graag een dag op voorhand via Leen Creve (0478 84 02 27), zodat studenten en docenten opgetrommeld kunnen worden. Op vrijdag 21 juni 2019 staat de expo klaar, ook dan bent u de hele dag en avond welkom, maar graag een seintje vooraf.

Beeld ter beschikking
Beeldmateriaal in hoge resolutie beschikbaar via Leen Creve (0478 84 02 27)

Recente persberichten