Interieur&Design en Mechelen Meubel 2.0

20 februari 2014

Interieur&design van Thomas More te Mechelen is ongetwijfeld een van de meest prestigieuze opleidingen in Vlaanderen en Nederland. De opleiding draagt creativiteit voor een duurzame samenleving hoog in het vaandel.

Het ambachtelijke houtsnijwerk uit de 16e eeuw en de meubelindustrie uit de periode 1820-1960 brachten Mechelen internationale faam. Hoewel de gloriejaren als dé meubelstad van België voorbij lijken, is de traditie in Mechelen zeker niet verdwenen.

De samenwerking tussen Interieur&design, Stad Mechelen en Mechelse organisaties en bedrijven zoals BULO toont het dynamisme van de opleidingen en van een bloeiende stad. Met het rijke meubelerfgoed, bewaard in de Stedelijke Musea Mechelen, koestert Mechelen tevens haar erfenis.

Het programma Mechelen Meubelen 2.0 plaatst die traditie bijzonder in de schijnwerpers: drie tentoonstellingen, een internationale GIDE-week (Group for International Design Education), een stadsparcours én een lezingenreeks. Veel moois om van te genieten, tussen 24 februari en 29 maart op diverse locaties in Mechelen. Mechelen Meubelen is een samenwerking tussen Thomas More, de Stad Mechelen, Fritz Hansen (DK), Bulo, OVAM en andere partners.

Gedurende de internationale GIDE-week ontvangt Interieur&design in Mechelen 200 studenten en professionals uit Nederland, England, Schotland, Italië, Duitsland, Slovenië, Spanje, Zwitserland en China.

Tijdens het persmoment belichten burgemeester Bart Somers en Machteld Verbruggen, algemeen directeur van Thomas More, het belang van het meubel en de interactie tussen de stad, de ontwerpopleidingen en de meubelproductie voor Mechelen.

Aan de hand van verrassende en innovatieve meubelstukken gecreëerd in de opleiding Meubelontwerp, tonen de ontwerpers waarom Mechelen nu nog steeds het verschil maakt als het om meubelen gaat. Studenten vertellen het boeiende verhaal van de internationale projecten. Laureaten van de wedstrijd ‘Deense vlinders van hout’ i.s.m. Fritz Hansen (DK) en Bulo tonen voor het eerst hun markante meubelcreaties.

Daarnaast is er gelegenheid om foto's te nemen. 

U bent van harte uitgenodigd, donderdag 20 februari om 11.30 uur in het Hof van Busleyden (ingang via de Sint-Jansstraat).

Guy Foulon
ID&A Unit Manager
T +32 478 58 96 86

Recente persberichten