Hyundai schenkt twee wagens aan de opleiding Autotechnologie

01 september 2016

Op woensdag 31 augustus overhandigde William Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai Belgium de sleutels van een Hyundai Santa Fe en een Hyundai i40 aan Mark Pecqueur, docent en onderzoeker van de opleiding Autotechnologie van Thomas More, Campus De Nayer. De wagens worden niet alleen gebruikt om de studenten de nieuwste technologieën bij te brengen, ze zullen ook hun diensten bewijzen bij het onderzoek naar nieuwe brandstoffen in het autotechnologisch centrum van de hogeschool.

State-of-the art uitrusting

Een Hyundai Santa Fe en een Hyundai i40, Mark Pecqueur was in zijn nopjes toen hij de sleutels van deze wagens in handen kreeg. De opleiding Autotechnologie zet zwaar in op state-of-the-art uitrusting en daar horen de nieuwste modellen van auto’s, die op de markt zijn uiteraard bij. De studenten maken zo kennis met alle geavanceerde technologische snufjes, die vandaag te vinden zijn in de nieuwe wagens van Hyundai. Ook het moderne 4WD systeem van de Hyundai Santa Fe zal beslist een interessante bron van studie zijn. 

Onderzoek naar nieuwe brandstoffen

Mark Pecqueur ziet nog andere mogelijkheden voor dit geschenk. De opleiding Autotechnologie heeft ook een stevige onderzoekspoot met veel aandacht voor de brandstof van de toekomst. LPG werd lang gezien als een interessant alternatief voor benzine of diesel, maar ondertussen richten onderzoekers hun aandacht meer en meer op methanol. Een vloeibare brandstof heeft toch een aantal voordelen in vergelijking met een gas. Voor dat soort onderzoek kunnen de Hyundai Santa Fe en de Hyundai i40 hun diensten bewijzen.

Een duwtje in de rug

De opleiding Autotechnologie van Thomas More en Hyundai werken al meer dan tien jaar nauw samen. “De sector heeft er alle baat bij dat de studenten Autotechnologie zeer goed opgeleid worden. Er zijn veelvuldige contacten met en een nauwe samenwerking tussen de opleiding van Thomas More en het werkveld en dat is van het grootste belang. Waar het mogelijk is, geven wij graag een duwtje in de rug zoals nu met de twee wagens die wij schenken”, zegt William Meerschaut van Hyundai. 

Autotechnologie op Campus De Nayer 

De opleiding Autotechnologie van Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver telt ongeveer 210 studenten. De autosector is bijzonder breed, van ontwikkeling tot service na verkoop. De nood aan goede autotechnologen wordt dan ook steeds groter. Een specifieke technische voorkennis is niet vereist. Ook met een ASO-diploma lukt het zeker. De opleiding van Thomas More is zo opgebouwd dat de ene student zich verdiept en de andere bijbeent in de eerste fase.

De opleiding werkt met docenten die specialist zijn in hun vak en investeert in state-of-the-art-uitrusting, zoals een nieuwe motortestbank, een rollentestbank voor (elektrische) scooters, een gamma diagnosetoestellen enz. Een erg groot deel van de labo’s gaat door in het erg ruim opgevatte autotechnologisch centrum. Studenten krijgen de kans om deel uit te maken van het Formula Student of Eco-drive Team en kunnen meewerken aan onderzoeksprojecten rond alternatieve aandrijfvormen of automotive engineeringonderwerpen.

Nog tot en met 16 september 2016 kunnen studenten zich voor de opleiding Autotechnologie inschrijven, op weekdagen van 10u tot 14u op Campus De Nayer. Daarna kan men op afspraak inschrijven.

Mark Pecqueur
Docent Voertuigtechnieken
T +32 476 40 87 44

Recente persberichten