Hyundai schenkt eerste elektrische wagen aan de opleiding Autotechnologie

16 april 2018

Op maandag 16 april overhandigde William Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai Belgium de sleutels van een Hyundai Ioniq EV aan Wouter Lutin, opleidingsmanager van de opleiding Autotechnologie van Thomas More, Campus De Nayer. Het is de eerste keer dat een merk een volledig elektrisch voertuig schenkt. De wagen wordt niet alleen gebruikt om de studenten de nieuwste technologieën bij te brengen, hij zal ook zijn dienst bewijzen als demovoertuig om leerlingen autotechnologie van secundaire scholen wegwijs te maken in de technologie van elektrisch rijden.

State-of-the art elektrisch rijden

Wouter Lutin was in zijn nopjes toen hij de sleutels van de Hyundai Ioniq EV in handen kreeg. De opleiding Autotechnologie zet zwaar in op state-of-the-art uitrusting en daar horen de nieuwste modellen van auto’s, die op de markt zijn uiteraard bij. De studenten maken zo kennis met alle geavanceerde technologische snufjes, die vandaag te vinden zijn in wagens zoals de Hyundai Ioniq, een auto met een ultrakrachtige elektromotor, een grote lithiumionpolymeerbatterij en een rijbereik van meer dan 280 kilometer. Het is de eerste elektrische wagen die de opleiding in eigendom krijgt.
De opleiding van Thomas More zal de wagen ook gebruiken om leerlingen Autotechnologie van secundaire scholen vertrouwd te maken met de technologie van het elektrisch rijden en hoe ze er veilig kunnen aan werken. De leerlingen worden daarvoor uitgenodigd op de campus in Sint-Katelijne-Waver of de Hyundai Ioniq komt naar hun school. 

Een duwtje in de rug

De opleiding Autotechnologie van Thomas More en Hyundai werken al meer dan tien jaar nauw samen. “De sector heeft er alle baat bij dat de studenten Autotechnologie zeer goed opgeleid worden. Er zijn heel veel contacten met, en een nauwe samenwerking tussen de opleiding van Thomas More en het werkveld en dat is van het grootste belang. Waar het mogelijk is, geven wij graag een duwtje in de rug zoals nu met de Hyundai Ioniq die wij schenken”, zegt William Meerschaut van Hyundai. “De Ioniq is overigens beschikbaar als hybride, plug-in-hybride of met een volledig elektrische aandrijflijn. We gingen graag in op de vraag van Thomas More om over die laatste versie te kunnen beschikken.”

Autotechnologie op Campus De Nayer 

De opleiding Autotechnologie van Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver telt ongeveer 210 studenten. De autosector is bijzonder breed, van ontwikkeling tot service na verkoop. De nood aan goede autotechnologen wordt dan ook steeds groter. Een specifieke technische voorkennis is niet vereist. Ook met een ASO-diploma lukt het zeker. De opleiding van Thomas More is zo opgebouwd dat de ene student zich verdiept en de andere bijbeent in de eerste fase.

De opleiding werkt met docenten die specialist zijn in hun vak en investeert in state-of-the-art-uitrusting, zoals een nieuwe motortestbank, een rollentestbank voor (elektrische) scooters, een gamma diagnosetoestellen enz. Een erg groot deel van de labo’s gaat door in het erg ruim opgevatte autotechnologisch centrum. Studenten krijgen de kans om deel uit te maken van het Formula Student of Eco-drive Team en kunnen meewerken aan onderzoeksprojecten rond alternatieve aandrijfvormen of automotive engineeringonderwerpen.

Meer info 

  • www.thomasmore.be/autotechnologie
     
  • Op de foto’s ziet u William Meerschaut (links) die de sleutels van de wagen overhandigt aan Wouter Lutin onder het goedkeurend oog van Martine Taeymans, unitmanager Technologie Campus De Nayer. 

In beeld

Wouter Lutin
Opleidingsmanager van de opleiding Autotechnologie
T 0478 90 39 88
William Meerschaut
PR & Communications Manager Hyundai Belgium
T 0475 26 16 09

Recente persberichten