Excellente visitatiescore voor opleiding Journalistiek

28 januari 2014

De professionele Bachelor in de Journalistiek van Thomas More Mechelen heeft het beste rapport van de recentste visitatie. De opleiding wordt beloond met een excellent voor haar onderwijsproces. Vooral de beroepsrealistische leeromgeving en de continue innovatie worden sterk gewaardeerd.

Vorig jaar kregen de opleidingen Journalistiek van 6 Vlaamse hogescholen een visitatiecommissie over de vloer, samengesteld uit deskundigen van buiten de opleidingen en de instellingen. De commissie evalueerde de kwaliteit van de opleidingen en schreef haar bevindingen neer in visitatierapporten.

De rapporten van de zes Vlaamse opleidingen Journalistiek zijn nu openbaar. Twee opleidingen kregen een onvoldoende (Arteveldehogeschool en Hogeschool PXL), twee opleidingen een voldoende (Erasmushogeschool en Hogeschool West-Vlaanderen) en twee opleiding een goed (AP en Thomas More). Maar de beste van de klas is wel Thomas More, die een excellent krijgt voor haar volledige onderwijsproces. Dankzij deze excellent mag Thomas More zich profileren als een internationaal voorbeeld voor journalistiek onderwijs.

Het is vrij uitzonderlijk dat een opleiding van een visitatiecommissie een excellent krijgt. De visitatie was evenwel onder de indruk van de manier waarop de opleiding crossmediaal leert werken voor radio, televisie, kranten, tijdschriften en internet. Dat de opleiding met 21bis.be studenten de kans geeft om zelf te publiceren, is volgens de commissie een voorbeeld van hoe het moet.

De opleiding Journalistiek van Thomas More wordt verder omschreven als ambitieus met een duidelijke onderwijskundige en journalistieke visie. Voorbeeldstrekkend is ook hoe de opleiding internationale samenwerkingsverbanden opzet om nieuwe uitwisselingsmogelijkheden te creëren. Zo trekken studenten in het kader van het Beyond Your World-project naar landen in ontwikkeling om er reportages te maken.

Bekijk het volledige visitatierapport.

Iris De Roover
Opleidingsmanager
T +32 15 36 91 83

Recente persberichten