Evening talk "Artificiële Intelligentie"

30 oktober 2018

Op maandag 5 november geeft Laurens Hernalsteen een “Evening talk” over Artificiële Intelligentie voor de studenten van de IT-factory van Thomas More in Geel. Al wie belangstelling heeft voor AI is welkom. De lezing begint om 18 uur.

AI gaat de wereld veranderen, zo denkt ook Andrew NG, professor aan de Standford University: “Artificial Intelligence is the new electricity. Just as electricity transformed almost everything 100 years ago, today I actually have a hard time thinking of an industry that I don’t think AI will transform in the next several years.”

Laurens Hernalsteen brengt Artificiële Intelligentie in de opleiding

De opleiding Toegepaste Informatica van Thomas More in Geel wil AI verder implementeren in het curriculum en heeft speciaal daarvoor Laurens Hernalsteen als docent aangetrokken. Laurens Hernalsteen studeerde aan de VUB en schreef een masterproef over Artificiële Intelligentie. Voor hij naar Thomas More overstapte, werkte hij als R&D manager bij Katoennatie. Laurens Hernalsteen zal voor de IT-studenten een AI-traject uittekenen en vormgeven.

De aftrap hiervoor geeft hij op 5 november met een “Evening talk”. De belangstelling van de studenten is zo groot dat uitgeweken wordt naar een groot auditorium. En dus is er ook plaats voor externen, die meer willen weten over Artificiële Intelligentie. De lezing geeft een inleiding in de Artificiële Intelligentie: Wat is het? Wat mogen we ervan verwachten? Hoe gaat het ons leven veranderen? Wat betekent het voor de opleiding van IT-ers?...

Evening Talk

“Evening Talk” is een nieuw initiatief van de Geelse IT-Factory. Studenten stimuleren studenten om meer te doen dan wat nodig is om hun studies tot een goed einde te brengen. Tijdens een “Evening Talk” geeft een student of oud-student een sessie over een vakgerelateerd onderwerp waarin hij uitblinkt, waarvoor hij een passie heeft, waarmee hij eventueel reeds als ondernemer aan de slag gaat… Tijdens de sessie gaat de (oud-)student in discussie met zijn medestudenten. De voorbije sessies konden steeds op een dertigtal deelnemers rekenen. Nu men Laurens Hernalsteen en AI voor de leeuwen gooit, wordt het een vol huis.

Praktisch

  • Artificiële Intelligentie – Kick Off! | Laurens Hernalsteen
  • Voor ICT-studenten van Thomas More en al wie belangstelling voor AI heeft
  • Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
  • Maandag 5 november 2018 van 18 tot 20 uur

In beeld

Recente persberichten