Echt proeven van het hoger onderwijs | 800 laatstejaars uit het secundair op de belevingsdag van Thomas More

29 januari 2018

Geel – Dinsdag 30 januari | 09.30-12.00 & 13.30-16.30 uur

De laatstejaars van het secundair onderwijs staan voor een belangrijke keuze: verder studeren of werk zoeken. Wie kiest voor het hoger onderwijs moet ook nog beslissen welke opleiding men wil volgen. Infodagen, opendeurdagen, folders, website, facebookpagina’s,… de hogescholen halen alles uit de kast om studiekiezers zo goed mogelijk te informeren. Maar wat is er beter dan een keer echt proeven van het hoger onderwijs?

Thomas More zet zijn deuren, zijn aula’s, labo’s, ateliers… open tijdens de “Belevingsdagen”. Op dinsdag 30 januari komen 800 leerlingen van dertig verschillende scholen op de campus in Geel kennismaken met “het leven zoals het is op de hogeschool”.

Belevingsdagen

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens interessante workshops in een aula, een labo, studio, skillslab of atelier. Iedere leerling zijn eigen ding: Leraar lager onderwijs en Toegepaste psychologie voor de ene; Orthopedie en Ergotherapie voor de andere; Bouw en Elektromechanica voor de derde... Het programma heeft voor elk wat wils. De leerlingen ontdekken de opleidingen van de hogeschool, maken kennis met een echte studentencampus, proeven en beleven de hogeschool. Ze krijgen goesting om verder te studeren en het helpt hen om de juiste studiekeuze te maken.

800 nieuwsgierige gasten

De leerlingen komen niet individueel, maar met de hele klas. Ongeveer 800 leerlingen uit dertig verschillende scholen schreven zich in voor de Belevingsdag van dinsdag 30 januari op de Geelse campus van Thomas More. Elke leerling kiest zelf twee opleidingen / workshops waarmee hij of zij wil kennismaken. Tussen de twee lessen is er een korte pauze. Starten of afsluiten doen de leerlingen 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes.

Meer informatie?

  • Het volledige programma vindt u op www.belevingsdagen.be. Het aanbod beperkt zich niet tot de opleidingen die op de Geelse campus georganiseerd worden.
  • Kom gerust eens langs en vraag aan de leerlingen zelf hoe de kennismaking met het hoger onderwijs verlopen is.

Praktisch

  • Thomas More Belevingsdagen
  • Woensdag 30 januari 2018
  • 09.30 tot 12.00 uur & 13.30 tot 16.30 uur
  • Thomas More Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
Luc Damen
T 0478 32 23 71
E