Echt proeven van het hoger onderwijs | 650 laatstejaars uit het secundair onderwijs op de belevingsdag

21 januari 2019

De laatstejaars van het secundair onderwijs staan voor een belangrijke keuze: verder studeren of werk zoeken. Wie kiest voor het hoger onderwijs moet ook nog beslissen welke opleiding men wil volgen. Infodagen, opendeurdagen, folders, website, Facebookpagina’s,… de hogescholen halen alles uit de kast om studiekiezers zo goed mogelijk te informeren. Maar wat is er beter dan een keer echt proeven van het hoger onderwijs?

Thomas More zet zijn deuren, zijn aula’s, labo’s, ateliers… open tijdens de “Belevingsdagen”. 650 leerlingen van 31 verschillende scholen komen op dinsdag 22 januari in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kennismaken met “het leven zoals het is op de hogeschool”.

Belevingsdagen

Een halve dag met de klas proeven van hoger onderwijs tijdens interessante workshops in een aula, een labo, studio, skillslab of atelier. Iedere leerling zijn eigen ding: Leraar lager onderwijs en Toegepaste psychologie voor de ene; Interieurvormgeving en Toegepaste Architectuur voor de andere; Autotechnologie en Elektronica-ICT voor de derde... Het programma heeft voor elk wat wils. De workshops beperken zich trouwens niet tot de opleidingen van de twee campussen, maar tonen een brede staalkaart van het aanbod van Thomas More. De leerlingen ontdekken de opleidingen van de hogeschool, maken kennis met een echte studentencampus, proeven en beleven de hogeschool. Ze krijgen goesting om verder te studeren en het helpt hen om de juiste studiekeuze te maken. 

650 nieuwsgierige gasten

De leerlingen komen niet individueel, maar met de hele klas. Ongeveer 650 leerlingen uit 31 verschillende scholen schreven zich in voor de Belevingsdag van dinsdag 22 januari op de campussen van Thomas More in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Elke leerling kiest zelf twee opleidingen / workshops waarmee hij of zij tijdens een halve dag wil kennismaken. Tussen de twee lessen is er een korte pauze. Starten of afsluiten doen de leerlingen 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes. 

Meer informatie?

  • Kom gerust eens langs en vraag aan de leerlingen zelf hoe de kennismaking met het hoger onderwijs verlopen is. 

Praktisch

  • Dinsdag 22 januari 2019
  • 9u30 - 12u00 en 13u30 - 16u30
Veerle Heyvaert
Directeur Marketing & Communicatie
T +32 473 81 38 96

Recente persberichten