Echt proeven van het hoger onderwijs

21 januari 2020

1.750 laatstejaars uit het secundair onderwijs op de belevingsdagen van Thomas More

Campus Mechelen & Campus De Nayer

Dinsdag 21 januari | 09.00-12.00 & 13.30-16.30 uur

De laatstejaars van het secundair onderwijs staan voor een belangrijke keuze: verder studeren of werk zoeken. Wie kiest voor het hoger onderwijs moet ook beslissen welke opleiding men wil volgen. Infodagen, opendeurdagen, folders, website, facebookpagina’s,… de hogescholen halen alles uit de kast om studiekiezers zo goed mogelijk te informeren. Maar wat is er beter dan een keer echt proeven van het hoger onderwijs?

Thomas More zet zijn deuren, zijn aula’s, labo’s, ateliers… open tijdens de “Belevingsdagen” op de campussen in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Geel en Turnhout. Op dinsdag 21 januari zijn Mechelen en Campus De Nayer als eerste aan de beurt. 950 leerlingen van 56 verschillende scholen komen er kennismaken met “het leven zoals het is op de hogeschool”.

Belevingsdagen

Een halve dag met de klas proeven van hoger onderwijs tijdens interessante workshops in een aula, een labo, studio, skillslab of atelier. Iedere leerling zijn eigen ding: Leraar lager onderwijs en Toegepaste psychologie voor de ene; Interieurvormgeving en Toegepaste Architectuur voor de andere; Autotechnologie en Elektronica-ICT voor de derde... Het programma heeft voor elk wat wils. De workshops beperken zich trouwens niet tot de opleidingen van de twee campussen, maar tonen een brede staalkaart van het aanbod van Thomas More. De leerlingen ontdekken de opleidingen van de hogeschool, maken kennis met een echte studentencampus, proeven en beleven de hogeschool. Ze krijgen goesting om verder te studeren en het helpt hen om de juiste studiekeuze te maken.

950 nieuwsgierige gasten in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver

De leerlingen komen niet individueel, maar met de hele klas. Ongeveer 950 leerlingen uit 56 verschillende scholen schreven zich in voor de Belevingsdag van dinsdag 21 januari op de campussen van Thomas More in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Elke leerling kiest zelf twee opleidingen / workshops waarmee hij of zij tijdens een halve dag wil kennismaken. Tussen de twee lessen is er een korte pauze. Starten of afsluiten doen de leerlingen 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes.

Autonome wagens, hoe zit dat in elkaar? | Robots in de “Smart Factories” van de toekomst. Hoe verzin je het? | Over verhalen voorlezen voor kinderen. | Sport is booming business | Hoe start je je eigen webshop? Welke rol spelen video, Google en influencers hierbij? | De gereedschapskist van de psychodiagnosticus | Het is maar een greep uit het rijke aanbod. Kom gerust eens langs en vraag aan de leerlingen zelf hoe de kennismaking met het hoger onderwijs verlopen is.

Meer informatie?

  • Kom gerust eens langs en vraag aan de leerlingen zelf hoe de kennismaking met het hoger onderwijs verlopen is.

  • Lotte De Bie| Dienst Marketing & Communicatie van Thomas More antwoordt graag op uw vragen. En ze wijst u op elk moment van de dag de weg naar de interessantste workshops | 0499 08 92 22

Praktisch

Thomas More Belevingsdagen
Dinsdag 21 januari 2020
09.00 tot 12.00 uur & 13.30 tot 16.30 uur

Thomas More
Campus De Vest                     Campus De Nayer
Zandpoortvest 60                    Jan De Nayerlaan 5
2800 Mechelen                       2860 Sint-Katelijne-Waver