City Kickx & More

10 mei 2019

Op vrijdag 24 mei organiseren de laatstejaarsstudenten Lichamelijke opvoeding & Bewegingsrecreatie van Thomas More in Turnhout de 11de editie van City Kickx & More. Voor dit outdoor- en sportevenement wordt de Grote Markt van Turnhout omgetoverd tot een uitdagend Urban Sports-terrein.  Sportievelingen, avonturiers en nieuwsgierigen kunnen er terecht voor tal van spectaculaire uitdagingen.  De twee deathrides vanuit de toren van de Sint-Pieterskerk en het torentje van het stadshuis zijn vaste waarden geworden in Turnhout.

Voor de elfde editie hebben de studenten van de optie Outdoor & Event weer voor iedereen een uitdaging klaarstaan. “Kickx & Challenge” voor de grote durvers, met twee deathrides, een pamperpaal en nog zoveel meer. “Challenge & Fun” voor de kleine waaghalzen, met rodeostier, Kinderland, een grimeerstand, schietstanden en een uitdagend hindernissenparcours.

“Kickx & Challenge” voor de grote “durvers”

Kickx & Challenge is de plek voor grensverleggende activiteiten en uitdagende spelen voor jong en oud. Blikvangers zijn twee grote deathrides, eentje vertrekt vanuit de Sint-Pieterskerk, een tweede vanuit het stadhuis. De deathride vanuit de Sint-Pieterskerk gaat gepaard met een tocht langs de trappen van de kerk. Onderweg kom je de beiaardier tegen. Bovenaan word je beloond met een adembenemend uitzicht. Als je daarvan genoten hebt, word je veilig naar het vertrek van de deathride geloodst en ben je klaar voor de snelle weg naar beneden.

Op de Grote Markt vind je ook een pamperpaal van negen meter hoog. Het is de bedoeling om tegen die paal naar omhoog te klimmen, bovenaan je evenwicht te vinden en tenslotte naar een doelwit te springen. Spannend, zelfs wat angstaanjagend, maar 100% veilig. En wat dacht je van een krachtmeting met een terreinwagen? Wie erin slaagt om zo snel mogelijk een terreinwagen van KIA over een bepaalde afstand verder te trekken, mag zich terecht de City Kickx Krachtpatser noemen. Wie echt eens volledig uit de bol wil gaan, kan zich dan weer meten met de mechanische rodeostier. Hoelang blijf jij op de rug van de stier gebeiteld zitten?

 “Kinderland” voor de kleine waaghalzen

In een land vol uitdagingen kunnen de kleinere speelvogels (-12 jaar) spelen en zich volledig laten gaan op verschillende uitdagende activiteiten. Er is ook een grimeerstand waar de kinderen zich kunnen laten schminken tot hun favoriete dier. Het hindernissenparcours boven de fontein daagt de kinderen uit om hun vaardigheden boven te halen zodat dat ze op een droge en leuke manier aan de overkant geraken. Dit alles op maat van kinderen en begeleid door gemotiveerde monitoren (eerste- en tweedejaars studenten Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie). Kortom, een garantie voor sport- en kijkplezier!!

Challenges voor scholen en jeugdbewegingen

Om City Kickx nog spectaculairder te maken worden scholen en jeugdbewegingen uitgedaagd om het tegen mekaar op te nemen. De sterkste klas / school en de beste jeugdbeweging kunnen fantastisch mooie prijzen winnen.

Elke klas uit het secundair onderwijs mag ploegjes van vijf leerlingen afvaardigen voor de Scholenchallenge. Om de eer van de klas en de school te verdedigen, krijgen de leerlingen een uitdagend hindernissenparcours voorgeschoteld. Om 22 uur wordt de Scholenchallenge afgesloten en is de beste klas / school gekend. De winnaars mogen rekenen op een halve dag vol lasershootplezier en een mooie beker.

Ook de leden van de jeugdbewegingen uit Turnhout en omgeving kunnen zich van hun beste kant laten zien en onderling uitmaken wie zich tot de beste jeugdbeweging kroont. De Jeugdbewegingenchallenge wordt uitgevochten op hetzelfde hindernissenparcours als de Scholenchallenge. De winnaars krijgen een wisselbeker en een sportkoffer van Decatlon. Een prijs goed voor uren, al dan niet jaren speelplezier!

Tarieven

  • Voorverkoop kaart = 5 euro.
  • Kaart aan de kassa = 6 euro.
  • Groepskorting (+15 personen) = 3 euro per persoon.
  • Kaarten in voorverkoop bij studenten Thomas More Turnhout, onthaal Thomas More (studentendienst op Campus Blairon) en Café Sint-Pieter.

Praktisch

  • City Kickx op de Grote Markt van Turnhout
  • Vrijdag 24 mei 2019 van 15.30 tot 22.00 uur
  • Kickx & Challenge voor de grote durvers
  • Kinderland voor de kleine waaghalzen

Alle info en foto’s

docent Karl Keuppens
T 0478 75 02 46
E

Recente persberichten