Campus De Nayer strikt 317 topbedrijven voor jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management

11 maart 2019

Op dinsdag 12 maart organiseren Thomas More en KU Leuven hun jaarlijkse jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Met 317 topbedrijven die hun vacatures en stageplaatsen voorstellen aan meer dan 1.000 studenten, alumni en jonge werkzoekenden, is de beurs uitgegroeid tot de grootste in haar soort. Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport geeft het startschot voor de beurs: “Met een keuze voor management & STEM zijn de studenten zeker van een boeiende job voor de rest van hun leven”.

Grote vraag

Met de gunstige economische conjunctuur van de afgelopen jaren en de toenemende vergrijzing groeit de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers staan dan ook elk jaar opnieuw te popelen om het jonge talent van Thomas More en KU Leuven vroeg van de schoolbanken te plukken. Maar liefst 317 bedrijven melden zich dit jaar fysiek of virtueel aan op de jobbeurs voor Technologie, ICT, Engineering en Management. Samen hebben ze honderden vacatures en stageplaatsen in de aanbieding. De gezochte profielen zijn zeer divers; van ingenieurs en onderzoekers over IT’ers tot technisch-commercieel medewerkers, managementprofielen en elektriciens.

Bachelors, masters én gegradueerden 

In juni studeren er op de campussen van Thomas More en KU Leuven in de provincie Antwerpen opnieuw meer dan 1.000 bachelor- en masterstudenten af in technologie en management. Op de jobbeurs krijgen ze alvast een voorsmaakje van de arbeidsmarkt. Voor welke sector ze ook kiezen, er wacht hen een bijzonder mooie toekomst. 

Dat erkent ook Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters: “Talent is onze enige grondstof in Vlaanderen, eentje waar we terecht trots op mogen zijn. In onze snel evoluerende wereld hebben we de jongeren die in deze richtingen afstuderen broodnodig: zij hebben onze toekomst in handen. Deze jobbeurs geeft hen de kans om nu al te proeven van welke richting ze uitwillen.”

Nieuw dit jaar is dat ook de graduaatsstudenten Elektriciteit, Elektromechanica en ICT deelnemen. Deze opleidingen worden nu nog aangeboden door CVO TSM op Campus De Nayer, maar maken vanaf september 2019 volwaardig deel uit van Thomas More. Deze tweejarige opleidingen zijn volledig gericht op de praktijk en leiden op tot beroepen als onderhoudstechnieker, elektricien en programmeur.

Jobs, maar ook stages & netwerking

De jobbeurs is voor de laatstejaarsstudenten de gelegenheid om een eerste job te zoeken (en te vinden). Voor de voorlaatstejaarsstudenten is de beurs een opstap naar een stage, bachelorproef en/of masterproef. In een persoonlijk gesprek komen studenten veel sneller te weten of er een match is met wat ze willen leren, bereiken, waar hun interesses liggen.  Ook voor bedrijven is het interessant om talent te ontmoeten dat nog aan het studeren is: willen studenten door hun stage specialiseren, of juist horizonten verbreden en iets helemaal anders uitproberen? Draaien ze graag mee in een groot internationaal team, of zijn ze meer op hun gemak in een kleine organisatie met een familiale sfeer? Zaken die je moeilijk kan aanvoelen of bespreken met een vragenlijst of via mail.

De bedrijven maken van de jobbeurs ook graag gebruik om te netwerken met docenten van de betrokken opleidingen en met andere bedrijven.

Praktisch

De pers is van harte welkom om het bezoek van minister Muyters te volgen en een kijkje te nemen op de grootste technologiejobbeurs van Vlaanderen. Het is een uitgelezen kans om te vernemen wat bedrijven van hun toekomstige werknemers verwachten en wat de werknemers van morgen daar zelf over denken!

  • Jobbeurs Technologie, ICT, Engineering en Management 
  • Dinsdag 12 maart 2019
  • KU Leuven – Thomas More, Campus De Nayer, Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Programma

  • 12u30 | Onthaal in aula K103
  • 12u45 | Toespraak en officiële opening door Philippe Muyters, Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport
  • 13u15 | Start jobbeurs                                                                                                                                                            
  • 17u00 | Einde jobbeurs

Meer info

Meer informatie over de jobbeurs op Campus De Nayer kan u terugvinden via:

De lijst van de deelnemende bedrijven vindt u hier.

Veerle Heyvaert
Directeur Marketing & Communicatie
T +32 473 81 38 96

Recente persberichten