AUTOCLINIC 2018 | Workshops voor autotechnici in spe

16 mei 2018

Van 12 tot 21 januari 2018 trokken ruim een half miljoen mensen naar de Brusselse Heizel voor het 96e autosalon. Er waren meer dan 200 premières te zien, waaronder een paar Europese en zelfs werelddebuten. Ook het aantal rijhulpsystemen is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Sommige ervan zijn zelfs verplicht geworden in nieuwe auto’s, andere zijn nog opties. In totaal kwamen 542.566 kijklustigen zich vergapen aan al dit mooie, nieuwe, gesofisticeerde, innovatieve dat het autosalon te bieden had!
 
In de goed nieuws show van het 96e autosalon hoorden we tijdens het netwerken langs de verschillende standen van autoconstructeurs en hun dealers toch ook een gezamenlijk minpunt. Blijkt dat zij al jaren op zoek zijn naar geschoold personeel. Angstvallig op zoek zelfs want vacatures raken niet meer ingevuld. Autotechnici staan dan ook steevast op de VDAB-lijst van knelpuntberoepen. In de VRT-nieuwsreportage van 11 januari 2018 stelde een gerenommeerde autoconstructeur zelfs onomwonden dat “mocht hij morgen 700 geschikte kandidaten vinden, hij ze meteen allemaal zou aannemen!”.
 
Het voorgaande vormt alvast de aanleiding tot de doorgedreven samenwerking tussen secundaire school Githo Nijlen en hogeschool Thomas More. Samen met BMW,  Alcomotive en Lotus richten zij vandaag woensdagnamiddag 16 mei 2018 van 13.30 uur tot 17.00 uur een ‘AUTOCLINIC’ met verschillende workshops in. Bedoeling is om vierdejaarsleerlingen uit de ruime regio Lier-Herentals te enthousiasmeren voor autotechnieken anno 2018. Concreet kunnen geïnteresseerden in techniek in het algemeen en auto’s in het bijzonder kiezen uit een 4-tal workshops zijnde: hybride wagens, onderhoud & motoren, elektrische wagens en autodia-gnose. Enige voorkennis is niet noodzakelijk; enthousiasme en motivatie daarentegen wel! Deelname is overigens volkomen gratis. Bovendien krijgt elke deelnemer nog een leuke ‘goodiebag’ mee.
 
Alleen door op alle niveaus de handen in mekaar te slaan én voldoende berichtgeving in de media kan hopelijk een noodzakelijke ommekeer gerealiseerd worden. De organisatoren reiken u dan ook graag de hand en nodigen u uit om deze namiddag een kijkje te komen nemen of zelfs actief deel te nemen aan de ‘AUTOCLINIC 2018’ in Githo Nijlen, Gemeentestraat 41, 2560 Nijlen.

Praktisch

  • AUTOCLINIC 2018
  • Woensdag 16 mei 2018, 13u30 - 17u00
  • Gemeentestraat 41, 2560 Nijlen

Technisch adviseur Jan Van Weert (0478 56 68 89), verantwoordelijke Githo Nijlen, zal u samen met vertegenwoordigers van de Thomas More-hogeschool, BMW, Alcomotive en Lotus graag rondleiden langs de verschillende workshops. Hopelijk tot dan want de tijd dringt!

Recente persberichten