Aron Malinsky opent vijftiende academiejaar van de Universiteit Derde Leeftijd aan Thomas More

26 september 2017

In oktober start Thomas More op de campus in Geel met het vijftiende academiejaar van de Universiteit Derde Leeftijd. Deze wekelijkse lezingencyclus is bedoeld voor 50-plussers en wil levenslang leren bevorderen. Gastspreker op de openingszitting van dinsdag 3 oktober is Aron Malinsky (Universiteit Antwerpen). Hij spreekt over het Jodendom in België. Het Tirzah strijkerskwartet luistert de eerste lezing op met muziek van de Joodse componist John Zorn.

Boeiende mix van onderwerpen

De Universiteit Derde Leeftijd van Thomas More is ondertussen een vaste waarde ge-worden in het vormingsaanbod van de regio. Met een mix van actuele en maatschappelijk relevante thema’s biedt UDL in Geel een boeiend programma aan met 25 voordrachten door academici en experts uit de praktijk. Wekelijks volgen gemiddeld 150 mensen deze lezingen.

Het programma van de Universiteit Derde Leeftijd is zeer gevarieerd met aandacht voor maatschappelijke, historische, literaire, natuurwetenschappelijke, wijsgerige en andere onderwerpen. De Brexit (Erik Swyngedouw), Hernieuwbare energie (Jef Ongena); Wereldoorlog I: triomf of zwanenzang van de Belgische natiestaat (Bruno De Wever); Geef darmkanker geen kans (Luc Colemont); Euroscepticisme (Steven Van Hecke); De eeuwige gouden band van woord en muziek (Bart Stouten); Arthur, historische figuur of verzonnen held? (Jan Uyttendaele)… het is maar een greep uit het rijke aanbod. Het volledige overzicht van de lezingen vind je op www.thomasmore.be/udl en in deze folder.

Het Jodendom in België

De plechtige opening op dinsdag 3 oktober 2017 is meteen de start van de wekelijkse lezingencyclus. Aron Malinsky spreekt over het Jodendom in België. Wie of wat is een jood? Wat kunnen we zeggen over hun cultuur en gebruiken? Aan de hand van eenvoudige vragen en stellingen wordt het Jodendom van vandaag toegelicht. Er wordt ook concreet ingegaan op de Joodse gemeenschap in Antwerpen.

De academische zitting wordt muzikaal omlijst door het Tirzah Quartet (www.tirzah-quartet.be), een strijkerskwartet dat -zeer toepasselijk- de muziek van de Joodse componist John Zorn brengt. De deelnemers krijgen na afloop een receptie aangeboden. 

De lezingen hebben telkens plaats op dinsdag om 14.15 u op de campus van Thomas More langs de ring in Geel (Kleinhoefstraat 4). De campus is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (pendelbus vanaf het station te Geel).

Praktisch

Aron Malinsky

Het Jodendom
Dinsdag 3 oktober 2015, 14.15 uur
Campus Geel, Kleinhoefstraat 4
UDL

Wekelijks op dinsdag van 14.15 tot 16.45 u
Van 3 oktober 2017 t.e.m. 8 mei 2018
8 euro voor één lezing
150 euro voor de volledige reeks van 25 lezingen; 65 euro voor tien lezingen; 35 euro voor vijf lezingen

Jurgen Basstanie
T +32 486 54 37 55

Recente persberichten