30 studenten van Thomas More starten excellentie-programma ICE Honours met een hakka

28 augustus 2019

Ice Honours

30 enthousiaste studenten van Thomas More schreven zich in om in het academiejaar 2019/2020 te pionieren in een gloednieuw excellentietraject van de hogeschool. Bovenop hun bacheloropleiding gaan ze een pittige extra uitdaging aan, ver uit hun comfortzone. Een jaar lang werken ze samen met studenten uit andere opleidingen om oplossingen te bedenken voor strategische uitdagingen van echte opdrachtgevers, zoals ook Janssen Pharmaceutica. Zij gaan voor innovatieve, creatieve en ondernemende (ICE) oplossingen die liefst ook bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 
 
Zo krijgen de studenten de kans om hun passies te ontdekken, hun talenten aan te scherpen en hun positieve impact op de wereld te vergroten. Want de wereld mag dan wel groot, onzeker én complex zijn, dat verlamt onze studenten niet. In het ICE Honours programma staan de studenten zelf aan het roer van hun leerreis. Ze kiezen zelf waarvoor ze zich extra willen inzetten. Grote uitdagingen pakken ze met veel goesting aan door ze in kleinere, concrete en ondernemende acties te vertalen. De studenten komen uit verschillende opleidingen en brengen hun eigen skills en hun eigen kijk op de dingen mee. Ze krijgen ook ervaren en betrokken coaches uit de school en het bedrijfsleven als klankbord. 
 
15 studenten hebben gekozen voor het project Moonshot Ethiopia waarbij ze samen met 15 studenten aan de Mekelle Universiteit in het noorden van Ethiopia een jaar lang werken aan gedeelde uitdagingen. Tijdens de inleefreis naar Ethiopië van 5 tot 17 september leren de 30 studenten elkaar en hun cultuur beter kennen. Samen kiezen ze voor welke doelen ze zich gaan inzetten. 
 
De andere 15 studenten nemen deel aan Enactus. Enactus is een internationale NGO, die van de wereld een betere plek wil maken door ondernemende acties van studenten in het hoger onderwijs. België is het 37ste land waar Enactus vandaag uitgerold wordt. Janssen Pharmaceutica is één van de partners uit het bedrijfsleven. Thomas More levert meteen het grootste Enactus team in België. Benieuwd aan welke van de SDG's (Sustainable Development Goals) zij gaan bijdragen!
 
De changemakers en waarde(n)volle leiders van morgen? Deze studenten wachten niet tot morgen of tot ze afgestudeerd zijn om eraan te beginnen. Als ze op het einde van het academiejaar een externe jury kunnen overtuigen met het groeitraject dat ze zelf doorgemaakt hebben en de impact de ze met hun project realiseerden, dan behalen ze een honours degree. Hiermee komen ze op de arbeidsmarkt met een extra streepje voor.  
 
Meer informatie over het programma via www.thomasmore.be/icehonours. ICE Honours is een initiatief van ICE Cube. ICE Cube leert de studenten dromen en creëren, laat hen kennismaken met ondernemerschap en geeft ze de ruimte om een ondernemende houding aan te nemen | http://icecube.thomasmore.be/