2021-04-19 10:01:00

Verpleegkunde in verkort traject voor bachelors Vroedkunde
Verkort traject van de professionele bachelor Verpleegkunde
Versterk je talent in zorg!
- Al een diploma Vroedkunde op zak, maar op zoek naar méér?
- Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Denk je aan verpleegkunde?
- Het Rialto-traject geeft je 120 studiepunten vrijstelling op basis van je diploma.
- Zo kan je in twee jaar tijd een extra diploma in de verpleegkunde behalen.
- Zelfstudie en een sterke motivatie zijn absoluut vereist.
- De focus ligt op de specifieke verpleegkundige professie.
- Lessen op donderdagavond (18.15 u. - 21.30 u.) en zaterdagvoormiddag (09.15 u. – 12.30 u.).
- We maken les- en examenmomenten tijdig bekend zodat je goed kan plannen.
- Het Rialto-traject biedt je de kans maximaal in te zetten op de combinatie werken en studeren (m.u.v. stages).
- Ben je een student uit Nederland? Dan is deze informatie belangrijk voor jou.

Troeven

Werkzekerheid
Verpleegkunde is een knelpuntberoep met een diploma dat snel naar werk leidt. Daarnaast heb je bredere carrièremogelijkheden. We zijn bovendien fier op de nauwe samenwerking met onze stagepartners.
Persoonlijke ontwikkeling
Met deze opleiding kan je jezelf ontdekken en je eigen talenten versterken. Jouw persoonlijk opleidingstraject wordt een boeiende ontdekkingstocht door de verschillende zorgdomeinen.

Maak je droom waar!
Heroriënteer jezelf en maak je droom waar! Lees hier over hoe andere je voorgingen.
- Opbouw
- Doelpubliek
- Vakken
- In de praktijk
- Persoonlijke begeleiding
- Go international
Opbouw
Op basis van jouw diploma Vroedkunde krijg je een vast vrijstellingspakket van 120 studiepunten. De overige 120 studiepunten volg je in een traject van 2 jaar waarin de focus ligt op de specifieke verpleegkundige professie.
- Fase 1 | In de eerste fase krijg diepen we de verschillende verpleegkundige zorgdomeinen uit. In deze fase ligt de focus ook op klinisch redeneren en verpleegtechnische vaardigheden. De vaardigheden en kennis oefenen je verder in op stage. We zorgen ervoor dat je tijdens de 2 fasen stageloopt in alle verschillende zorgdomeinen van de verpleegkunde.
- Fase 2 | In de tweede fase maak je een keuze voor een interessedomein dat jou boeit: pediatrie en neonatologie, acute zorg, maatschappij en gezondheid, geestelijke gezondheidszorg of ouderenzorg. De helft van de tijd ben je bovendien op stage. Dat kan nationaal of zelfs internationaal. Zo ben jij na je studie meteen inzetbaar op de arbeidsmarkt!
Doelpubliek
Studenten die al in bezit zijn van een diploma bachelor Vroedkunde
Vakken
Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.
- We hebben enkele vakken toegelicht in een blauwe tooltip.
- Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.
Fase 1 2 BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN Medische wetenschappen i 6 5 VERPLEEGKUNDIGE LEERLIJN Verpleegkundige methodiek en vaardigheden i 7 Chronische zorg 3 FILOSOFIE - ETHIEK - RECHT Zorgethiek 3 OUDERENZORG Ouderenzorg 7 GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Geestelijke gezondheidszorg 7 GEZONDHEIDSPROMOTIE - MENS EN MAATSCHAPPIJ Gezondheidspromotie 4 Fase 1 2 MOEDER EN KIND Kinderverpleegkunde 3 ACUTE ZORG Acute zorg 6 ZORGLANDSCHAP Eerstelijnsgezondheidszorg 3 STAGES (NATIONAAL - INTERNATIONAAL) Stages nationaal - internationaal 17 19 BACHELOR PROOF Contractstage (nationaal - internationaal) 19 Klinische integratie 3 INTERESSEDOMEINEN Ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, mens en maatschappij, neonatologie en pediatrie of acute zorg i 8 Fase 1 2 BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN Medische wetenschappen i 6 5 VERPLEEGKUNDIGE LEERLIJN Verpleegkundige methodiek en vaardigheden i 7 Chronische zorg 3 FILOSOFIE - ETHIEK - RECHT Zorgethiek 3 OUDERENZORG Ouderenzorg 7 GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Geestelijke gezondheidszorg 7 GEZONDHEIDSPROMOTIE - MENS EN MAATSCHAPPIJ Gezondheidspromotie 4 MOEDER EN KIND Kinderverpleegkunde 3 ACUTE ZORG Acute zorg 6 ZORGLANDSCHAP Eerstelijnsgezondheidszorg 3 STAGES (NATIONAAL - INTERNATIONAAL) Stages nationaal - internationaal 17 19 BACHELOR PROOF Contractstage (nationaal - internationaal) 19 Klinische integratie 3 INTERESSEDOMEINEN Ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, mens en maatschappij, neonatologie en pediatrie of acute zorg i 8 Lesrooster
Bekijk een voorbeeldrooster van fase 1.
In de praktijk
De stages bereiden je helemaal voor op een bruisende carrière in de zorg. Wij hebben overeenkomsten met de beste zorginstellingen uit de brede regio: van het noorden van Antwerpen tot het zuiden van de Kempen. Wij garanderen jou een stageplaats die bereikbaar is van op het adres van de hogeschool.
In fase 1 is er een stage van 4 weken gepland in semester 1 en een stage van 6 weken in semester 2. De stages gaan door in complexe zorgomgevingen binnen de zorgdomeinen van de verpleegkunde.
In het eerste semester van fase 2 komen complexe en gespecialiseerde afdelingen in de kijker. Je kiest uit spoedgevallen, bedrijfsverpleegkunde, pijnkliniek, neonatologie, psychosenzorg, de sociale dienst van een ziekenhuis … In het tweede semester van fase 2 ligt de nadruk op een lange stage van 14 weken en op het inwerken in het toekomstig werkveld.
Persoonlijke begeleiding
In onze zorgcampus is iedereen uniek, je zal je snel thuis voelen op onze campus. We starten met een onthaaldag om elkaar beter te leren kennen en we maken je wegwijs. Omdat we kleinschalig zijn, krijgen we al snel zicht op je ambitie. Samen stippelen we een realistisch traject uit met keuzevakken op maat van je interesses. Jouw trajectbegeleider volgt je vooruitgang nauw op. We voorzien 2 lesmomenten per week (donderdagavond en zaterdagvoormiddag), zo behoud je een gezond evenwicht tussen werk, studie en privé. Reken ook op de nodige verwerkings- en voorbereidingstijd. Twijfels over je studiemethode? Ga eens langs bij je trajectbegeleider of maak een afspraak voor studiemethodebegeleiding met nuttige tips en tricks. Chrisje Boey en Lieve de Busser, onze 2 zorgcoördinatoren, staan steeds voor je klaar! Al vragen? Contacteer hen gerust!
Go international
In fase 2 krijg je de kans om een lange stage in het buitenland (binnen en buiten Europa) te lopen. Studenten hadden al fantastische ervaringen in Griekenland, Nederland, Noorwegen, Spanje, Vietnam, Suriname, Rwanda, Kaapverdië,…
Studenten die er niet voor kiezen om op lange uitwisseling te gaan maar toch sterke interesse hebben in het internationale karakter van onze maatschappij, kunnen kiezen voor een keuzevak International Activity.
Meer weten? Contacteer onze internationale coördinatoren:
- Rudy De Sagher rudy.desagher@thomasmore.be
- Jo Peeters jo.peeters@thomasmore.be
Na je studie
- De job van je leven
- Verder studeren
De job van je leven
Waar kan je aan de slag?
- Algemene en universitaire ziekenhuizen
- Psychiatrische zorgsettings
- Hoogtechnologische zorgsettings
- Woon- en zorgcentra
- Thuisverpleging / eerstelijn
- Leidinggevende functie
- referentieverpleegkundige
- Preventieve gezondheidscentra (bv. CLB’s, Kind en Gezin)
- Onderwijsinstellingen
- Overheid: gevangeniswezen,..
- Bedrijfsgeneeskundige dienst
- Gehandicaptensector
- Medisch vertegenwoordiger
Verder studeren
Postgraduaat
- Evidence Based Werken in de Geestelijke Gezondheidszorg
- Geestelijke Gezondheidszorg voor Volwassenen en Ouderen
- Geestelijke Gezondheidszorg voor Kinderen en Jongeren
- Geriatrie
- Kritische Zorgen
- Kritische Zorgen: Klinische Integratie
- Operatieverpleegkunde
- Neonatologie
- Gespecialiseerde Verpleegkundige in de Chronische en Intensieve Zorg voor het Kind
- Psychosociale Aspecten en Geestelijke Gezondheidszorg voor het kind
- Sociale Gezondheidszorg
- Leiderschap in Zorg
- Diabeteseducator
- Anesthesieverpleegkunde
- Operatieverpleegkunde
- Palliatieve Zorg
Master (via schakelprogramma)
- Verpleegkunde en Vroedkunde
- Pedagogische Wetenschappen
- Sociaal Werk
Permanente vorming MoreCare
Via MoreCare biedt Thomas More een aanbod voor levenslang leren met tal van korte opleidingen, vormingsdagen en symposia maar ook opleidingen op maat.