Verpleegkunde in avond- en weekendonderwijs (HERO-traject)

Professionele bachelor Verpleegkunde in verkort/deeltijds traject

Locatie: Lier -

Heroriënteren naar verpleegkunde via een alternatief traject. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is het HERO-traject geknipt voor jou!

Heb je zin in een nieuwe uitdaging in de zorg? Ben je op zoek naar een extra diploma om je profiel te versterken? Heb je nood aan heroriënteren? Wil je maximaal inzetten op de combinatie van werken en studeren? Dan kan dat via ons HERO-traject, een alternatief traject via avond- en weekendonderwijs.

HERO staat voor heroriënteren: een traject op maat voor studenten die reeds een bachelor of masterdiploma op zak hebben en/of maximaal werken en studeren willen combineren. Er wordt een traject op maat aangeboden afhankelijk van jouw vooropleiding.

Dankzij beperkte lestijden, coaching en veel zelfstudie kan je via dit traject bachelor in de Verpleegkunde worden. De lessen gaan door op donderdagavond 18u15 - 21u30 en op zaterdagvoormiddag 9u15 - 12u30.

Verpleegkunde is een knelpuntberoep en er zijn heel wat mogelijkheden om met extra ondersteuning aan de opleiding te beginnen. Als je werken en studeren wil combineren, dan nodigen we jou graag uit voor een intakegesprek met de opleidingsverantwoordelijke om de mogelijkheden te bekijken en jouw individueel traject uit te tekenen. Interesse? Contacteer ons via onderstaande gegevens!

Follow us!Facebook

Scroll naar beneden voor meer info
Nicky Lembrechts
Opleidingsverantwoordelijke

Waarom kiezen voor Verpleegkunde in avond- en weekendonderwijs (HERO-traject)?

Werkzekerheid

Verpleegkunde is een knelpuntberoep met een diploma dat snel naar werk leidt.

Persoonlijke ontwikkeling

Maak je droom waar!

Heroriënteer jezelf en maak je droom waar! Lees hier over hoe andere je voorgingen.

Opbouw

 • Algemeen
 • Algemeen

  Afhankelijk van het eerder behaalde diploma kan je het bachelordiploma Verpleegkunde (240 SP) behalen op 2, 3 of 4 jaar. Zonder het diploma Hoger Onderwijs duurt het traject 4 jaar.

  De focus ligt op theorie en praktijk, specifiek toegepast op de verpleegkundige professie. De theoretische vakken kunnen opgenomen worden in combinatie met werken. Stage lopen in combinatie met werken kan niet. In totaal moeten er 2300 uren stage afgewerkt worden binnen de verschillende domeinen van de verpleegkunde.

  Heb je al een bachelordiploma Vroedkunde?

  Op basis van jouw diploma Vroedkunde krijg je een vast vrijstellingspakket van 120 SP. De overige 120 SP worden aangeboden in een traject van 2 jaar waarin de focus ligt op de specifieke verpleegkundige professie. Het unieke aan dit traject is dat het gevolgd kan worden door zowel werkstudenten, als niet-werkstudenten. Intern noemen we dit het RIALTO-traject.

  Werkstudent: je werkt minstens halftijds als verpleegkundige.
  Je komt in aanmerking om in de eerste fase van de opleiding het deel Klinisch Onderwijs af te werken onder de vorm van werkplekleren i.p.v. stage. Dit wil zeggen dat je op je eigen werkplek opdrachten uitwerkt en dat je tijdens de lesuren aan de slag gaat met casussen van je werkveld.

  Niet-werkstudent: je bent niet als verpleegkundige tewerkgesteld.
  Je loopt stage in de verschillende zorgdomeinen van de verpleegkunde.

  Heb je een bachelor- of masterdiploma verwant aan de bachelor Verpleegkunde?

  Op basis van jouw verwant diploma (bachelor of master in de Ergotherapie, Psychologie, Orthopedagogie, Kinesitherapie,….) kan een groot pakket aan vrijstellingen toegekend worden (tot 47 SP). De overige studiepunten kunnen dan aangeboden worden in een verkort traject van 3 jaar waarin de focus ligt op de specifieke verpleegkundige professie. Naargelang jouw vooropleiding kan je nog in aanmerking komen voor extra vrijstellingen. Het unieke aan dit traject is dat het maximaal inzet op combinatie van werken en studeren.

  Heb je een bachelor- of masterdiploma niet verwant aan de bachelor Verpleegkunde?

  Op basis van jouw diploma kan een groot pakket aan vrijstellingen toegekend worden (tot 47 SP). De overige studiepunten kunnen dan aangeboden worden in een verkort  traject van 3 jaar waarin de focus ligt op de specifieke verpleegkundige professie. Het unieke aan dit traject is dat het maximaal inzet op combinatie van werken en studeren.

  Heb je geen bachelor- of masterdiploma maar voldoe je wel aan de inschrijfvoorwaarden voor Hoger Onderwijs?

  Dit traject telt 240 studiepunten. Deze opleiding is inhoudelijk gelijk aan de dagopleiding, maar onderscheidt zich door de planning en organisatie. Het traject bestaat uit 4 academiejaren van 60 studiepunten. Het unieke aan dit traject is dat het maximaal inzet op combinatie van werken en studeren

Vakken

 • Overzicht
 • Overzicht

Na je studie

 • Aan het werk
 • Verder studeren