Verpleegkunde

Professionele bachelor

Verpleegkunde is een bachelor van 240 studiepunten en dat heeft goede redenen. De gezondheidszorg wordt steeds complexer. De technologie en de wetenschap staan niet stil, en ook de patiënt evolueert. De bevolking wordt ouder en de patiënt mondiger. De zorg van de toekomst is innovatief en heeft nood aan een frisse kijk, slimme oplossingen en een hart voor mensen. Dit vraagt om een andere aanpak van de verpleegkunde, waarbij kwaliteit, veiligheid van de patiënt en multidisciplinair teamwork centraal staan. Daarom is de professionele bacheloropleiding Verpleegkunde grondig vernieuwd, zodat jij er helemaal klaar voor bent.

Ruimere competenties

  • Dankzij een lange stageperiode waarbij jij als student de keuze bepaalt, sta je al met één been in het werkveld.
  • Je kan het verschil maken op gespecialiseerde afdelingen in hoogopgeleide zorgteams (intensieve zorgen, oncologie, pediatrie,...).
  • Je leert niet alleen verpleegkundige vaardigheden, maar ook plannen en organiseren, klinisch redeneren, patiënten informeren en stimuleren tot zelfzorg,...
  • Je wordt een spilfiguur in het brede domein van zorg en welzijn.

Betere carrièrekansen

  • Je bent 100 % zeker van werk.
  • Je kan doorgroeien naar leidinggevende functies.
  • Je wordt een specialist in het domein van jouw keuze.
  • Als je dat wil, behaal je een Master in Verpleegkunde en Vroedkunde via een schakelprogramma.

Meer verdienen

  • Je startloon als bachelor is een van de beste op de arbeidsmarkt.
  • Je verdient op een gemiddelde loopbaan 15% meer dan een HBO5-verpleegkundige.

Je kan Verpleegkunde studeren in voltijds (of deeltijds) dagonderwijs, maar ook in avond- en weekendonderwijs.

Voor HBO5- en MBO4-verpleegkundigen, vroedvrouwen en mensen met een psychosociaal diploma organiseren we verkorte trajecten.

Opleidingsprojecten voor verpleegkundigen

Randstad

Randstad Medical Academy is een initiatief dat is opgestart samen met hogescholen, zorginstellingen en de Vlaamse Zorgambassadeur. Randstad biedt een begeleid traject aan om je droom waar te maken en verpleegkundige te worden.

Project 600

Dit project biedt de mogelijkheid aan werknemers uit de sectoren van het paritair comité voor de gezondheidsinrichtingen en diensten om, met behoud van loon, een opleiding te volgen van maximum 4 schooljaren tot bachelor in de verpleegkunde (A1) of gegradueerde verpleegkundige (A2).  
 

Project 360

Met het project ‘Opstap naar verpleegkunde’ moedigt het Sociaal Fonds voor de Privé-ziekenhuizen werknemers uit de sector aan om een diploma verpleegkunde te behalen. Dit omvat o.m. een (gedeeltelijke) terugbetaling van het inschrijvingsgeld en financiering van het bijkomend vormingsverlof.

VDAB

Verpleegkundige is nog steeds een knelpuntberoep. Daarom voorziet de VDAB Voor wie werkzoekend is en graag de sprong naar verpleegkunde wil maken, de mogelijkheid om de dagopleiding te volgen met behoud van uitkering en andere financiële ondersteuning.

Volg Verpleegkunde op Facebook

Scroll naar beneden voor meer info

Voor elk wat wils

Professionele bachelor

Verpleegkunde

Voltijds (dag)
Professionele bachelor

Verpleegkunde in avond- of weekendonderwijs

Avond/Weekend

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

6 maart
Zaterdag 10u - 14u
24 april
Zaterdag 10u - 14u