Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Leraar Secundair Onderwijs voor vakken gekoppeld aan een reeds behaald diploma (tenminste bachelor)

trajecten leraar secundair

Word leraar na jouw bacheloropleiding 

De verkorte educatieve bachelor in het secundair onderwijs is bedoeld voor personen die al een bachelordiploma hebben en leraar in hun vakgebied willen worden. Deze opleiding vervangt de specifieke lerarenopleiding (SLO), de D-cursus of het getuigschrift pedagogische bekwaamheid (GPB), georganiseerd door Centra voor volwassenonderwijs (CVO).

  • Deze verkorte opleiding tot leraar secundair onderwijs telt 60 studiepunten.
  • We bieden flexibele trajecten aan die rekening houden met jouw werkervaring en persoonlijke situatie. Jij kiest jouw eigen ritme: verspreid over één of meerdere jaren, al dan niet in combinatie met een job en/of gezin. Trajectbegeleiders ondersteunen je keuzeproces. 
  • Je kan kiezen voor trajecten met lesmomenten overdag en/of ’s avonds en dat op drie locaties: Antwerpen, Geel of Mechelen!
  • De opleiding is sterk praktijkgericht. In nauw contact met de secundaire school verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om een sterke leraar te worden. Je leert het lesgeven van vakleerkrachten, die ook in de opleiding hun steentje bijdragen. 
  • Ben je al aan de slag als leraar? Dan kan je in Geel kiezen voor een LIO-traject en in Mechelen of Antwerpen je lesopdracht flexibel laten meetellen als stage.
  • Je kan op alle locaties starten in september. In Geel en Antwerpen kan je ook in februari instappen!  

Follow us!Facebook

Scroll naar beneden voor meer info

Maak je eigen brochure met enkel de informatie die jij interessant vindt.

Minder papier en meer brochure. En altijd up-to-date bovendien. Leve de bomen! 🌳
stel hier je persoonlijke brochure samen
thomas more