Toegepaste Psychologie | Een goede start

Wil je graag al proeven van onze opleiding via het JUC of kom je graag te weten welke ondersteuning we aanbieden vooraf? Lees hieronder dan zeker verder!

Wil je graag al proeven van onze opleiding via het JUC, zit je met bepaalde twijfels, of kom je graag te weten welke ondersteuning we aanbieden vooraf? 

Junior University College (JUC)

Zit je in het zesde middelbaar en heb je nood aan een extra uitdaging? Of ben je zo nieuwsgierig dat je al wilt proeven van het leven aan een hogeschool? Neem dan deel aan onze Junior University College in het 1e semester en volg elke woensdagnamiddag een boeiend college samen met onze reguliere studenten van de opleiding toegepaste psychologie!

En er is meer... Je legt ook het examen van dat vak af. Als je geslaagd bent en je komt nadien studeren aan Thomas More, ben je meteen al vrijgesteld voor dat vak! 

Iets voor jou? Surf naar deze link en kom alles te weten over dit leerrijke initiatief

Het aanvangsdiagnostisch instrument (ADI-TP)  

Dit instrument (ADI-TP) brengt in kaart hoe jij scoort op belangrijke startcompetenties voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Je krijgt drie oefeningen (een oefening rond tekstbegrip, wiskundig inzicht en geheugen) die je thuis zelfstandig kan maken. Nadien voorzien we vanuit de opleiding een kort gesprek om je resultaten te bespreken. Het is de ideale manier om te weten te komen waar jij momenteel al sterk in bent of waar je misschien wat ondersteuning kan gebruiken.  Je krijgt meer zekerheid over je studiekeuze en een zicht op de eventuele begeleidingsnoden.  
Als psychologisch consulent heb je immers niet enkel een warm hart, maar ook een koel hoofd nodig. Een van de onderdelen van de ADI-TP is een oefening rond wiskundig inzicht. Een goede basiskennis wiskunde is cruciaal als voorbereiding op de behoorlijke hoeveelheid statistiek en psychodiagnostiek die je krijgt in de opleiding. Niet zeker hoe het met je wiskundige vaardigheden staat? Mail naar nieuwbijtp@thomasmore.be en geef aan dat je graag de ADI-TP wil afleggen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Instapmodule statiek

Wat? De instapmodule statistiek biedt een inleiding op de beschrijvende statistiek. Verwacht je aan een opfrissing van wiskundige begrippen, berekeningen en symbolen uit het secundair onderwijs (>3u wiskunde) die belangrijk zijn voor de lessen statistiek.   
Voor wie? Voor alle nieuwe studenten Toegepaste Psychologie die nood hebben aan een opfrissing van hun wiskundige kennis. Op basis van je score op de ADI-TP kan je inschatten of je baat hebt bij het volgen van de instapmodule. 
Wanneer?  De vrijblijvende tweedaagse instapmodule gaat door in de onthaalweek, op twee voormiddagen of twee namiddagen (16 en 17 september).
Waar? op campus Sanderus of online

Je kiest een van deze opties:

Op campus Sanderus | aula MOL 1.01 

De lessen worden in 2 groepen gegeven op donderdag 16 september en vrijdag 17 september waarbij je uiteraard ook vragen kan stellen. Je volgt ofwel beide voormiddagen ofwel beide namiddagen.

  • Groep 1 | telkens van 9.00 u. tot 12.00 u.  
  • Groep 2 | telkens van 13.30 u. tot 16.30 u. (op vrijdag 17/9 in de namiddag in lokaal MOL 3.01)

Het aantal lesplaatsen op campus Sanderus is beperkt. We verwachten als je inschrijft, dat je ook beide dagen aanwezig bent. Kan je na inschrijving toch niet deelnemen, dan annuleer je je inschrijving via mail naarnieuwbijtp@thomasmore.be zodat je plaats door iemand anders kan overgenomen worden. Er kunnen dus last minute nog lesplaatsen vrijkomen.  

Digitaal 

Je bekijkt een video-opname van de instapmodule. Deze opname wordt voor beperkte tijd beschikbaar gesteld vanaf vrijdagavond 17 september (je ontvangt na inschrijving de link naar de opname via e-mail). Hierbij is geen mogelijkheid tot interactie/vragen. 

Praktische info

  • Cursus | Je ontvangt de instapcursus na je inschrijving. Breng deze zelf mee naar de lessen. 
  • Kostprijs | gratis  
  • Nog vragen? Stel ze via nieuwbijtp@thomasmore.be 

Monitoraten statistiek 

Meer ondersteuning nodig om de leerstof statistiek te begrijpen? Geen probleem! 
Onze docenten statistiek organiseren ongeveer tweewekelijks een monitoraat waar je vragen kan stellen over (delen van) de leerstof. Ook als je niet deelneemt aan de instapmodule kan je de monitoraten volgen. 
De monitoraten gaan door in het 1e semester. De exacte planning zal tijdens de lessen statistiek worden gecommuniceerd. 

Starten met de opleiding?
T +32 3 241 08 03