Toegepaste Psychologie

Professionele bachelor

Je bent geboeid door menselijk gedrag en combineert een koel hoofd met een warm hart

Wie Toegepaste Psychologie studeert, kiest voor mensen. Mensen die in hun leven, hun gezin, hun werk ... de weg kwijt zijn en wachten op een gids. Een gids met een warm hart, vol aandacht en zorg voor wie het nodig heeft. Maar ook een gids met een koel hoofd, die de wetenschappelijke expertise van de psychologie als kompas gebruikt om mensen terug op weg te helpen.

We leiden je op tot psychologisch consulent. Je leert hulpvragen in kaart brengen, coachen, counselen, trainen en adviseren, zowel preventief als begeleidend. Je combineert vakinhoudelijke kennis met de skills van een moderne professional: kritisch reflecteren, feedback geven en ontvangen, oog hebben voor diversiteit, samenwerken, informatie vinden en toetsen op wetenschappelijkheid ...

In het eerste semester maak je uitgebreid kennis met de verschillende werksettings. Daarna ga je je stapsgewijs specialiseren.

Een extra woordje uitleg

      

Hulp nodig bij je studiekeuze? Check ons begeleidingsinstrument!

We ondersteunen jou graag vanuit toegepaste psychologie bij het maken van een geschikte studiekeuze. De opleiding toegepaste psychologie beschikt over een begeleidingsinstrument, het Aanvangsdiagnostisch instrument (ADI-TP). Deze vragenlijst brengt je startcompetenties voor deze opleiding in kaart. Je krijgt drie oefeningen (een oefening rond tekstbegrip, wiskundig inzicht en geheugen) die je thuis zelfstandig kan maken. Nadien voorzien we vanuit de opleiding een kort gesprek om je resultaten te bespreken. Het is de ideale manier om eens te kijken naar de nodige basiscompetenties van deze opleiding! Zo krijg je meer zekerheid over je studiekeuze en een zicht op de eventuele begeleidingsnoden.  Interesse? Mail naar nieuwbijtp@thomasmore.be en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Follow us!Facebook Instagram

Scroll naar beneden voor meer info
Starten met de opleiding?
Vragen over inhoud van de opleiding, onthaaldag ...
Studie- en studentenbegeleiding
Studentenbegeleider – studietrajectbegeleider 
Vragen over verkort programma, deeltijds studeren, zorgcoördinatie …
carine
Carine Opsteyn
Opleidingsmanager
Voor al je vragen over de opleiding.