Mobiliteitshulpmiddelen*

Afstudeerrichting van de opleiding professionele bachelor Orthopedie

Locatie: Geel - Campus Geel

*Deze afstudeerrichting start nog niet in september 2021.

In de afstudeerrichting mobiliteitshulpmiddelen zorg je dat kinderen, sporters, ouderen, ... met een beperking meer mobiel zijn.

Denk aan hulpmiddelen als

  • een rolstoel
  • een sportrolstoel
  • een looprekje

Follow us!Facebook

Scroll naar beneden voor meer info
Helga Vertommen
Helga Vertommen
Opleidingsmanager
Voor al je vragen over de opleiding, individueel traject, programma, vrijstellingen …
Diana Maes
Diane Maes
Zorgcoördinator
Voor al je vragen over studeren met een functiebeperking en mogelijke faciliteiten.

Troeven

image.alt

Alles voor de praktijk

We bieden je de beste infrastructuur om het vak te leren: een gloednieuwe klinische ruimte en drie werkplaatsen. De opleiding wordt ondersteund door het onderzoekslabo MOBILAB, ons eigen onderzoekslab met specialisten uit verschillende vakgebieden. Je docenten komen recht uit het werkveld en brengen je de laatste nieuwigheden bij. Snuif de sfeer op tijdens bedrijfsbezoeken en druk je eigen stempel tijdens je stages. Ervaring en vakmanschap verzekerd!

image.alt

Jouw bachelorproef maakt het verschil

Je bachelorproef is geen uit de lucht gegrepen opdracht, maar een concrete hulpvraag van een echte patiënt. In team zoek je naar het ideale hulpmiddel voor jouw cliënt. Je neust in wetenschappelijke literatuur en linkt de theorie aan jouw specifieke case. Vervolgens ga je over tot actie. Met de steun van je docenten en je team ontwerp je zelf een hulpmiddel van A tot Z, dat je patiënt ook effectief zal testen.

image.alt

Uniek in België

Onze opleiding is de enige in België!
Bovendien zijn we erkend door de International Society for Prosthetics and Orthotics (ISPO). Dat is de hoogst mogelijke erkenning en betekent dat je wereldwijd de titel mag voeren van ‘certified prothesist orthosist’ (CPO). Zo zijn er wereldwijd maar enkele opleidingen, dus da’s niet niks. Wil je weten welke instellingen nog meer een ISPO 1-accreditatie hebben? Je ontdekt het hier.

#weareorthopedie