YACOB - Drone Docking Station

In samenwerking met Dronematrix ontwikkelden onze studenten een 'drone docking station'. Studenten namen hierbij deel aan de het volledige proces: van idee tot product.

Met het oog op de toekomst waarin autonome drones bijvoorbeeld dienst kunnen doen als koerier, is er nood aan faciliteiten om deze op te laden, te beschermen en zelfstandig te laten opstijgen en landen.

YACOB staat voor Your Autonomous Chargeable Observance Box. Hij doet in de eerste plaats dienst als laadpunt voor het opladen van de batterijen en dit terwijl de drone beschermd wordt tegen weer en wind.

Door zijn 'retractable roof' en geïntegreerd liftsysteem kan dit 'docking station' volledig van op afstand aangestuurd worden via Ethernet of WiFi.

YACOB is bovendien voorzien van alle technische snufjes om een drone automatisch te laten vliegen op GPS-coördinaten, automatisch te laten landen via patroonherkenning en te communiceren met een drone via 4G-netwerk. 

In beeld

YACOB drone docking station YACOB drone docking station YACOB drone docking station YACOB drone docking station YACOB drone docking station