Leraar Secundair Onderwijs voor vakken gekoppeld aan een behaald diploma

Educatieve bachelor voor Secundair Onderwijs in verkort traject

trajecten leraar secundair

 

Nieuw: word leraar na jouw bacheloropleiding 

Vanaf academiejaar 2019-2020 kan je de verkorte educatieve bachelor in het secundair onderwijs volgen, bedoeld voor personen die al een bachelordiploma hebben en leraar in hun vakgebied willen worden. Deze opleiding vervangt de specifieke lerarenopleiding (SLO), de D-cursus of het getuigschrift pedagogische bekwaamheid (GPB), georganiseerd door Centra voor volwassenonderwijs (CVO).

  • Deze verkorte opleiding tot leraar secundair onderwijs telt 60 studiepunten.
  • We bieden flexibele trajecten aan die rekening houden met jouw werkervaring en persoonlijke situatie. Jij kiest jouw eigen ritme: verspreid over één of meerdere jaren, al dan niet in combinatie met een job en/of gezin. Trajectbegeleiders ondersteunen je keuzeproces. 
  • Je kan kiezen voor trajecten met lesmomenten overdag en/of ’s avonds en dat op drie locaties: Antwerpen, Geel of Mechelen!
  • De opleiding is sterk praktijkgericht. In nauw contact met de secundaire school verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om een sterke leraar te worden. Je leert het lesgeven van vakleerkrachten, die ook in de opleiding hun steentje bijdragen. 
  • Ben je al aan de slag als leraar? Dan kan je in Geel kiezen voor een LIO-traject (min. 500 uren leraar zijn) en in Mechelen of Antwerpen je lesopdracht flexibel laten meetellen als stage. .
  • Je kan op alle locaties starten in september. In Geel kan je ook in februari instappen!  

Download hier de folder

Scroll naar beneden voor meer info

Voor elk wat wils

Professionele bachelor

Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs op maandag

Deeltijds (dag), Verkort, Werken en studeren
Professionele bachelor

Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs in avondonderwijs

Deeltijds (dag), Avond/Weekend, Verkort, Werken en studeren

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

6 maart
Zaterdag 10u - 14u
24 april
Zaterdag 10u - 14u