Journalistiek

Overzicht van de trajecten tot de professionele bachelor Journalistiek

Je wil weten hoe iets écht in elkaar zit, en dat vertellen aan je publiek.

Onze opleiding Journalistiek vormt jou als crossmediale journalist van de toekomst. Je krijgt een stevige basis in digitale skills voor alle media, maar je verdiept je ook in specifieke vaardigheden voor tekst&beeld, audio of video. Dat maakt dat je meteen kunt instappen in de praktijk, mét de juiste competenties.

We geven je een breed inzicht in wat er speelt in onze diverse en globaliserende maatschappij, maar bieden je ook de mogelijkheid om inhoudelijk te specialiseren. Zo kun je met kennis van zaken aan verslaggeving doen en achtergrondverhalen brengen. Heb je een uitgesproken interesse in internationale topics en werk je graag in het Engels, dan kun je kiezen voor de opleiding International Journalism.

Je leert ook omgaan met de snelle technologische ontwikkelingen en veranderingen in de mediawereld. We onderhouden nauwe contacten met bedrijven en professionals in de journalistieke sector. In samenwerking met hen test je nieuwe concepten en technieken uit, zoals 360° video, in journalistieke toepassingen.

Scroll naar beneden voor meer info

Voor elk wat wils

Professionele bachelor

Journalistiek

Voltijds (dag)
Professionele bachelor

Journalistiek in verkort traject

Verkort
Iris De Roover
Opleidingsmanager

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

6 maart
Zaterdag 10u - 14u
24 april
Zaterdag 10u - 14u
26 juni
Zaterdag 10u - 14u