Laptops & software

Laptops

Ben je student  aan de PBA Interieurvormgeving ? Dan is een eigen laptop verplicht. Je kan je eigen laptop meebrengen. Via deze link vind je aan welke specificaties deze laptop moet voldoen (zowel mac als pc).

Als je wil, kan je ook gebruik van het aanbod van Signpost, dat samen met de opleiding werd uitgewerkt. Dit geeft je enkele voordelen: 

  • Kies je uit het aanbod een laptop waarbij staat 'geschikt voor Interieur&Design', dan ben je zeker dat alle software die je nodig hebt voor je studie zal werken op dit toestel gedurende je volledige studiecarrière.
  • Gaat je laptop stuk, kan je rekenen op een snelle service, en indien nodig krijg je een vervangtoestel op de volgende werkdag.

In het aanbod van Signpost kan je enkel MS Windows laptops kopen. Je vindt er vier, waarbij expliciet vermeld staat dat ze geschikt zijn voor Interieur&Design. Heb je liever een Mac, kan je met je studentenkaart een korting krijgen bij de verschillende verdelers.

Studentenvoorzieningen kan in bepaalde gevallen financieel tussenkomen of in een uitleenlaptop voorzien. Vraag dit tijdig aan als je denkt hiervoor in aanmerking te komen, via deze link.

Zorg dat je je laptop hebt voor de start van de lessen !

Software

Alle studenten I&D kunnen gratis de nodige pakketten installeren, via de site van Academic Software. Inloggen doe je met je r-nummer@student.thomasmore.be. Veruit de meeste software is gratis te downloaden via de site van Academic Software. Enkel Adobe CC (65€ voor een licentie van 1 jaar) en Thearender (30€, éénmalig) zijn betalend. 

Ook hier verwachten we dat je de vereiste software geïnstalleerd hebt voor de start van de lessen. Als je software download via het Studentenportaal (hoger vermelde link), kan je ook aanspraak maken op ondersteuning (telefonisch, per mail,…) bij installatieproblemen. Het gebruik van illegale software is uiteraard niet toegelaten.

Het installeren van de software op je laptop, of op een laptop die je al had, verloopt volgens zeer eenvoudige procedures, en er zijn tal van mogelijkheden om via Academic Software ondersteuning te vragen, telefonisch of per mail. Maak het dus in orde voor de start van het academiejaar. Lukt het om één of andere reden toch niet ? Voor de start van de lessen voorzien we een ondersteuningsmoment op de campus.

Een overzicht van benodigde software per fase: 

IV-DAG FASE 1 (eerste jaar)

Microsoft Office, Adobe CC, Vectorworks 2017, Sketchup 17

IV-DAG FASE 2 (tweede jaar)

Microsoft Office, Adobe CC, Vectorworks 2017, Sketchup 17, Thea Render System

IV-DAG FASE 3 (derde jaar)

De opgesomde software voor fase 2 wordt verder gebruikt in fase 3.

Let op: het Adobe CC-pakket dient jaarlijks hernieuwd te worden via het studentenportaal

Optioneel (verplicht voor wie het keuzevak Autocad opnam):  Autocad

IV-OHO FASE 1, 2, 3, 4

Microsoft Office, Adobe CC, Vectorworks 2017, Sketchup 17, Thea Render System, Artlantis