Laptops & software

Laptops

Ben je student  Interieurvormgeving of Interieurvormgeving Open Hoger Onderwijs? Dan is een eigen laptop verplicht. 

Je kan een laptop meebrengen die je al hebt. Het maakt voor onze opleidingen Interieurvormgeving en Interieurvormgeving Open Hoger Onderwijs niet uit of je met een Mac of een Windows-laptops werkt, op voorwaarde dat die aan de systeemvereisten voldoet. Via deze link vind je de specificaties waaraan deze laptop moet voldoen om de vereiste software goed te laten werken.  

Als je wil, kan je ook een laptop aankopen via Academic Shop. Hier vind je het een aanbod (klik op Interieur, Design & Architectuur), dat voor alle opleidingen van onze unit werd uitgewerkt (prijzen academiejaar 2019-2020). Als je op dit aanbod ingaat, heb je enkele voordelen: 

  • Je bent zeker dat alle software die je nodig hebt voor je studie zal werken op dit toestel gedurende je volledige studiecarrière. 
  • Gaat je laptop stuk, kan je rekenen op een snelle service, en indien nodig krijg je een vervangtoestel op de volgende werkdag. 

In dit aanbod kan je enkel MS Windows laptops kopen. Bestel hem tijdig, hou rekening met leveringstermijnen. Heb je liever een Mac, kan je als student een korting krijgen bij de verschillende verdelers. Let er dan zeker op dat de Mac die je aankoopt voldoet aan de specificaties (zie hoger). 

Studentenvoorzieningen kan in bepaalde gevallen financieel tussenkomen of in een uitleenlaptop voorzien. Vraag dit tijdig aan als je denkt hiervoor in aanmerking te komen, alle info via deze link

Zorg dat je je laptop hebt ruim vóór de start van de lessen, zodat je nog voldoende tijd hebt om de nodige software te installeren ! 

Software 

Ben je student aan de Unit Interieur, Design & Architectuur? Dan is bepaalde software absoluut noodzakelijk.  

Deze software moet je zelf op je laptop installeren voor de start van de lessen, vanaf het softwareplatform Academic Software. Dat kan je pas doen eens je ingeschreven bent in één van onze opleidingen. Alle instructies daartoe bekom je na je inschrijving.  

De meeste software is gratis voor studenten. Enkele pakketten zijn betalend, maar de tarieven zijn hiervoor zeer gunstig als je via Academic Software aankoopt. 

Het installeren verloopt volgens zeer eenvoudige procedures. Er is support voorzien via telefoon of via mail . Bij de start van het academiejaar zal er op een afgesproken tijdstip ook ondersteuning zijn op de campus indien nodig. We verwachten dat je de vereiste software zelf geïnstalleerd hebt voor de start van de lessen