Preconceptionele Zorg

Postgraduaat

Locatie: Turnhout -Campus Turnhout

Goed geïnformeerd zijn kan het verloop van een zwangerschap gunstig beïnvloeden.

Preconceptionele zorg betreft het tijdig informeren van relevante doelgroepen over vruchtbaarheid en de risicofactoren met invloed op het ongeboren kind. Deze zorg richt zich niet alleen tot koppels met een zwangerschapswens, maar tot alle vrouwen in de reproductieve leeftijd, onafhankelijk van een wens tot zwangerschap, en tot jongeren vóór de vruchtbare periode.

Het postgraduaat Preconceptionele Zorg brengt jou de kennis en vaardigheden bij om de verschillende doelgroepen op passende wijze te informeren over vruchtbaarheid, risicofactoren en zwangerschap.

De opleiding is erkend in het stelsel van Betaald Educatief Verlof (BEV) en dit postgraduaat geldt als officiële bijscholingsuren voor vroedvrouwen. 

Scroll naar beneden voor meer info

Opbouw

 • Doelgroep
 • In de praktijk
 • Studiegeld
 • Doelgroep

  Doelgroep

  Het postgraduaat Preconceptionele Zorg richt zich tot afgestudeerde vroedvrouwen, huisartsen of andere gediplomeerde zorgverleners.

 • In de praktijk

  In de praktijk

  Gedurende het ganse academiejaar gaat er tweewekelijks een lesdag door op vrijdag.

  Deze lessen omvatten 3 specifieke modules: Basismodule eerste lijn, Fertiliteit, Genetica. Tijdens het eerste semester is er ook wekelijks een lesdag op woensdag. Deze lesdag omvat de module Verpleegkundige Wetenschappen en is gekoppeld aan het eindwerk. De modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Elke module wordt afgesloten met een schriftelijke opdracht.

  Studenten ontvangen een brief met concrete informatie over de onthaaldag/start van het academiejaar.

  Voor meer details en vakinhouden kan je terecht in de volledige programmagids.

 • Studiegeld

  Studiegeld

  Het studiegeld voor het postgraduaat Preconceptionele Zorg bedraagt voor 20 studiepunten €900 + een aparte bijdrage voor het cursusmateriaal.

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore