Palliatieve Zorg

Postgraduaat

Locatie: Turnhout -

Voor academiejaar 2018-2019 is deze opleiding volzet. Op de wachtlijst komen? Mail naar Leentje Lauwers.

Vind jij het belangrijk om te kunnen bijdragen aan het comfort en de levenskwaliteit van een zieke in zijn laatste levensfase en aan zijn omgeving?

Palliatieve zorg is een ethisch verantwoorde vorm van zorgverlening aan patiënten in de laatste levensfase. Palliatieve zorg wil borg staan voor een goede pijnbestrijding en symptoomcontrole, psychosociale, emotionele en spirituele begeleiding van patiënt en familie en ondersteuning bieden bij het rouwproces van de nabestaanden.

Al deze aspecten komen aan bod in dit postgraduaat.

De opleiding is erkend in het stelsel van Betaald Educatief Verlof (BEV).

Scroll naar beneden voor meer info

Praktische informatie

 • Doelgroep
 • Wanneer
 • Studiegeld
 • Doelgroep

  Doelgroep

  Het postgraduaat Palliatieve Zorg is gericht tot bachelors in de verpleegkunde.

 • Wanneer

  Wanneer

  Het postgraduaat Palliatieve Zorg bestaat uit 15 lesdagen van 09.00 tot 16.30 uur plus 70 stage-uren.
  De volledige opleiding bestaat uit de basismodule palliatieve zorg (5 dagen), de verdieping palliatieve zorg (6 dagen) en 4 themadagen naar keuze. Totaal = 15 lesdagen. Dit alles wordt aangevuld met 70 uur stage (inclusief portfolio) en een examen. Het examen bestaat uit twee casussen die je invult na respectievelijk de basis- en de verdiepingsmodule.

  De basismodule van de opleiding loopt in het najaar van 2017, gevolgd door een verdiepingsmodule in het voorjaar van 2018. Op nog nader te bepalen data worden ook themadagen georganiseerd.

  Studenten ontvangen een brief met concrete informatie over de onthaaldag/start van het academiejaar.

  Voor meer details en vakinhouden kan je terecht in de volledige progammagids.

 • Studiegeld

  Studiegeld

  Het studiegeld voor het postgraduaat Palliatieve Zorg in Turnhout bedraagt voor 20 studiepunten €800 + een aparte bijdrage voor het cursusmateriaal.

  Alle informatie vind je in dit document.

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

23 februari
Zaterdag 10u - 16u
27 april
Zaterdag 10u - 14u
4 september
Woensdag 18u - 21u