Omgaan met kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis

Postgraduaat verbonden aan de Lerarenopleiding

Locatie: Turnhout -Campus Turnhout

De maximale integratie van kinderen en jongeren met bijzondere noden is een grote maatschappelijke vraag. 
Dit postgraduaat biedt leerkrachten, ouders, hulpverleners en begeleiders de kans om meer expertise te verwerven in het omgaan met kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS). 

Onze lesgevers zijn experten en ervaringsdeskundigen in ASS. Tijdens de lezingen zorgen zij voor een stevig inhoudelijk fundament. Van bij het begin spelen zij via de begeleidingssessies maximaal in op jouw praktijkvragen. Ook in het keuze-opleidingsonderdeel en via de eigen invulling van het portfolio kun je aansluiten bij jouw specifieke setting en interessegebied. Zo leer je gaandeweg handelings- en toekomstgericht om te gaan met deze kinderen en jongeren met ASS.

Voor meer details en vakinhouden kan je terecht in de volledige programmagids.

Scroll naar beneden voor meer info
Stien De Groof
Lerarenopleider

Opbouw

 • Doelgroep
 • In de praktijk
 • Studiegeld
 • Doelgroep

  Doelgroep

  • We richten ons tot leerkrachten, begeleiders, ouders, hulpverleners, … die meer expertise willen verwerven in het omgaan met kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS).
  • Voorwaarde: je bent in het bezit van een bachelordiploma en/of een specifiek lerarendiploma. 
  • Ervaring hebben met een persoon met ASS is geen vereiste bij aanvang van het postgraduaat. 
 • In de praktijk

  In de praktijk

  De opleiding bestaat uit 5 opleidingsonderdelen, verspreid over 2 academiejaren. 
  Lessen gaan telkens door om de 2 weken op dinsdagavond van 18.30u tot 21.30u (lezing) of van 19u tot 21u (begeleidingssessie).
  De eerste les start op dinsdag 24 september 2019 (18.30 tot 20.30 uur). 

  In september 2019 start een nieuwe cyclus van het postgraduaat (2019-2021) en is inschrijven mogelijk. In september 2020 zal het echter niet mogelijk zijn om in te stappen in de opleiding, omdat dan enkel deel 2 georganiseerd wordt.

 • Studiegeld

  Studiegeld

  Voor het postgraduaat Omgaan met kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis bedraagt het studiegeld €880. Het postgraduaat loopt gedurende twee academiejaren. 

  • 2020-2021: studenten schrijven in voor de resterende 11 stp – factuur studiegeld 484 euro (11stp x 44euro)
  • 2019-2020: studenten zijn ingeschreven voor 9 stp – factuur studiegeld 396 euro (9stp x44 euro)

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore