Mentor in stage en aanvangsbegeleiding

Postgraduaat verbonden aan de Lerarenopleiding

Locatie: Vorselaar -Campus Vorselaar

Een deskundige begeleiding van (kandidaat) leraren door mentoren in de scholen zelf is een hefboom om te komen tot professioneel gevormde leraren die bereid zijn om levenslang te leren en mee te werken aan de continue kwaliteitsverbetering op school.

Tijdens dit postgraduaat ontwikkel je competenties om (kandidaat) leraren te begeleiden en beginnende collega’s te coachen. We kiezen voor een veelzijdige benadering van leren: ervaringsleren, theoretisch leren, onderzoekend leren, coöperatief leren, reflectief leren, netwerkleren, actieonderzoek ...

Dit postgraduaat is een samenwerkingsverband met volgende partners:

 • de Karel de Grote-Hogeschool
 • de Pedagogische begeleiding van katholiek onderwijs Vlaanderen regio Antwerpen
 • het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap
Scroll naar beneden voor meer info
Ann Verheyen
Coördinator
Donchecentrum

Opbouw

 • Doelgroep
 • In de praktijk
 • Studiegeld
 • Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een bachelordiploma en/of een specifiek lerarendiploma. We richten ons tot leraren van alle onderwijsniveaus met interesse in begeleiding van (kandidaat-)leraren en beginnende collega's.

 • In de praktijk

  In de praktijk

  Deze opleiding telt drie opleidingsonderdelen, gespreid over twee academiejaren. In 2019-2020: start op donderdag 3/10/19, daarna maandelijkse lesdag afwisselend op dinsdag of donderdag van 9u tot 16u. In 2020-2021: 5 supervisiesessies (van 3 uren) en 5 sessies rond actieonderzoek (van 3 uren).

  Voor meer details en vakinhouden kan je terecht in de volledige programmagids.

 • Studiegeld

  Studiegeld

  Voor het postgraduaat Mentor in stage en aanvangsbegeleiding bedraagt het studiegeld €780 (= €39 per studiepunt). Het postgraduaat loopt gedurende twee jaar. 2019-2020: studenten zijn ingeschreven voor 12 stp – factuur studiegeld 468 euro (12stp x 39 euro). 2020-2021: studenten schrijven in voor de resterende 8 stp – factuur studiegeld 312 euro (8stp x 39euro)

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore