Anesthesieverpleegkunde

Postgraduaat

Locatie: Lier -Campus Lier

Het postgraduaat Anesthesieverpleegkunde is een onderdeel van de bachelor-na-bachelor Operatieverpleegkunde. Je verdiept je in de materie van de anesthesie, zowel op het operatiekwartier als op de post-anesthesie-zorgen- afdeling of recovery.

Opleidingsonderdelen die aan bod komen, zijn: respiratoire topics, cardiologie/haemodynamica, anesthesie/acute interventies, klinisch onderwijs (= stage met stageopdracht) en een paper.

Cursisten die de verschillende opleidingsonderdelen met een positieve evaluatie beëindigen, ontvangen het getuigschrift ‘Postgraduaat Anesthesieverpleegkunde’.

Gediplomeerde/gebrevetteerde en HBO5-verpleegkundigen kunnen deelnemen aan de theorielessen. Zij ontvangen een attest van deelname.

Voor het volledige programma van de opleiding kan je terecht op onze website.

Scroll naar beneden voor meer info
Nancy Eyer
Opleidingsmanager

Opbouw

 • Doelgroep
 • Onthaal en start academiejaar
 • Lesuren
 • Studiegeld
 • Doelgroep

  Doelgroep

  De postgraduaat is gericht tot bachelors in de verpleegkunde en de vroedkunde.

 • Onthaal en start academiejaar

  Onthaal en start academiejaar

  Studenten ontvangen een brief met concrete informatie over de onthaaldag en de start van het academiejaar.

 • Lesuren

  Lesuren

  De opleiding bestaat uit 88 contacturen en 160 stage-uren. Het postgraduaat anesthesieverpleegkunde telt 20 studiepunten, waarvan 8 studiepunten theorie, 9 studiepunten stage en 3 studiepunten paper.

 • Studiegeld

  Studiegeld

  Het studiegeld voor het postgraduaat Anesthesieverpleegkunde bedraagt €900 voor 20 studiepunten plus een aparte bijdrage voor het cursusmateriaal.

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore