Na je opleiding

Verder studeren

Wil je op de hoogte blijven van de meest recente psychologische tendensen? Wens je jouw vaardigheden en talenten verder te ontwikkelen? Ben je op zoek naar meer kennisverbreding of -verdieping? Dan ben je bij onze opleiding aan het goede adres. Ieder jaar opnieuw brengen we een divers vormingsaanbod; gaande van workshops, lezingen, cursussen, symposia tot postgraduaten.

Benieuwd wat onze opleiding Toegepaste Psychologie te bieden heeft in 2022-2023?

Permanente vorming

Onder deze noemer vind je onze kortdurende vormingsactiviteiten, zoals workshops, lezingen, cursussen en symposia. Dit zijn grotendeels vormingen van halve of hele dagen op onze stadscampus in Antwerpen. Voor het volledige aanbod en om je online in te schrijven:

Volledige aanbod Permanente Vorming

Bij vragen of opmerkingen, kan je mailen naar pv.tp@thomasmore.be

Postgraduaten

Onder deze noemer vind je onze elf specialisatieopleidingen rond psychodiagnostiek en counseling: 

Bemiddeling
Client-centered spelcounseling
Forensische psychodiagnostiek en counseling
Gedragscounseling
Interculturele Hulpverlening
Neuropsychologische diagnostiek & counseling
Perinatale Psychologie
Positieve Psychologie
Psychodiagnostiek
Systeemcounseling
Werken vanuit een Gedragstherapeutisch Kader

Verder organiseren we samen met het Instituut voor Psychotherapeutische Relatie en Reflectie (I.P.R.R. vzw) het postgraduaat:

Postgraduaat Relatie-, gezins- en systeemtherapie
Bij vragen of opmerkingen kan je mailen naar stieven.rottier@thomasmore.be

Of meteen aan de slag!


Een leerling die me met een grote :-) komt vertellen dat hij geslaagd is voor zijn examen, dat geeft me heel wat voldoening!

Ann: “Ik ben GON-coördinator. Ik werk met jongeren met verschillende problematieken: gedragsstoornissen, hechtingsproblematieken, spijbelen, pestgedrag, … Heel wat van mijn tijd besteed ik aan de begeleiding van leerlingen met een autisme spectrum stoornis (ASS). Vaak komt er ook een leerling langs die even zijn verhaal kwijtwil, niet meer of niet minder. Ik begeleid de leerlingen in sociale vaardigheden, ik train hun zelfredzaamheid, ik leer hen copingsstrategieën, we oefenen gespreksvaardigheden, … Daarnaast coach ik ook zelf GON-begeleiders in hun aanpak van jongeren met problemen. Samen werken we begeleidingstrajecten uit. En tot mijn boeiend takenpakket behoort ook het begeleiden van stagestudenten toegepaste psychologie van Thomas More ;-)”

 

Zien dat je mensen echt vooruithelpt, dat doet deugd !

Arne: “Ik ben onthaalhulpverlener in een Centrum voor Levens- en Gezinsvragen (CLG). Een CLG is een ambulante eerstelijnsdienst voor mensen die psychische moeilijkheden ondervinden in heel uiteenlopende gebieden. Mijn taak is het onthaal van nieuwe cliënten. Ik doe een intakegesprek, ik verwijs hen door, ik leid hen naar de wachtlijst. Ook neem ik kortdurende begeleidingen op mij. Kortom, ik zorg ervoor dat cliënten die zich aanmelden op de juiste plek terechtkomen en de gepaste hulpverlening krijgen en dit binnen de kortst mogelijke tijd.”

 

Elke dag opnieuw vérder met talent!

Vera: “Ik ben afgestudeerd in juni 2013 en werk nu als career counselor. Voor het grootste deel bestaat mijn job uit intensieve begeleiding aan werkzoekenden. Momenteel begeleid ik zo’n 100 mensen die ik om de 2 weken uitnodig voor een coachend gesprek. We bekijken samen de verwachtingen en waarin ik hem/haar zo goed mogelijk kan ondersteunen. Daarnaast geef ik ook sollicitatietraining: hoe schrijf je een motivatiebrief, hoe maak je een cv op, hoe voer je een sollicitatiegesprek, … Ik volg ook regelmatig zelf opleidingen om zo goed mogelijk door te groeien in mijn job, zoals ‘Omgaan met weerstand’, ‘De assertieve coach’ of ‘De coaching circle’. Ik vind dat ik een ontzettend boeiende job heb en het is heel voldoeninggevend mensen te helpen hun talenten te ontdekken!”

 

Mezelf overbodig maken, is de beste hulp die ik kan bieden!

Anke: "Als sociotherapeute sta ik in voor de dagdagelijkse begeleiding van patiënten met een persoonlijkheidsstoornis in een residentiële setting. Dit heeft betrekking op het begeleiden van maaltijden, vrijetijdsplanning, groepsgesprekken over het samenleven en vooral coaching: 'Hoe kan ik dit moeilijk moment overleven? Wat kan ik doen om het te verdragen?Hoe ga ik met deze specifieke situatie om?'
Ik help onze patiënten met het aanleren en toepassen van vaardigheden over hoe in contact staan met anderen, hoe omgaan met je emoties en hoe omgaan met crises. Bovenop dit alles neem ik ook de persoonlijke begeleiding van een aantal patiënten op mij. De grootste uitdaging is om de patiënten zelf aan het werk te zetten en niet over te nemen. Het doel van de behandeling is immers de patiënten zelf de touwtjes van hun leven (terug) in handen te laten nemen en niet hen afhankelijk te maken van de hulpverlening!"