Vormingen Logopedie en Audiologie

Navorming

Locatie: Antwerpen -Campus Sint-Andries

Op zoek naar een vorming als professional of student? Bekijk ons nieuwe aanbod 2019-2020 en vind hieronder meteen wat je zoekt.

Volg Vormingen Logopedie en Audiologie op Facebook

Scroll naar beneden voor meer info

Praktisch

 • Inschrijven
 • Kmo-portefeuille
 • Vormingen op maat
 • Inschrijven

  Inschrijven

  Cursussen, symposia en studiedagen

  • Inschrijven gebeurt online. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
  • Wanneer je als organisatie meerdere personen wil inschrijven, is het noodzakelijk elke deelnemer afzonderlijk te registreren en de betalingsmodaliteiten per persoon af te handelen.
  • Studenten krijgen 50 % korting op symposia en studiedagen, niet op cursussen. Voor het European Symposium Fluency Disorders geldt een andere studentenkorting. Houd hiervoor de website www.ecsf.eu in de gaten.
  • Om te kunnen deelnemen dient het inschrijvingsgeld betaald te worden voor de aanvang van de cursus, het symposium of de studiedag.

  Postgraduaten

  • Inschrijven voor de postgraduaten Meertaligheid en Stem gebeurt – na selectie op basis van een gemotiveerd schrijven met cv – volgens de procedure beschreven op www.thomasmore.be/inschrijven.
  • Inschrijven voor het postgraduaat Vloeiendheid gebeurt – na selectie op basis van een gemotiveerd schrijven met cv – volgens de procedure beschreven op www.ecsf.eu/application-procedure.
  • Bij annulatie of stopzetting van postgraduaten is terugbetaling van het inschrijvingsgeld niet mogelijk.
 • Kmo-portefeuille

  Kmo-portefeuille

  • Werk je als zelfstandige? Dan kan je voor vormingsactiviteiten vanaf 100 euro een beroep doen op de kmo- portefeuille van de Vlaamse overheid.
  • Dankzij deze subsidie recupereer je tot 40 % van het inschrijvingsgeld (erkenningsnummer DV.O103535). Alle informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be.  
  • Opgelet: indien je van deze dienst gebruik wil maken, hoef je niet eerst aan ons te betalen. De aanvraag/ betaling gaat rechtstreeks via de kmo-portefeuille.
 • Vormingen op maat

  Vormingen op maat

  We bieden ook vormingen op maat van jouw organisatie aan. Waarvoor kan je bij ons terecht? De docenten en onderzoekers van onze opleiding geven vormingen op maat die inhoudelijk aansluiten bij hun expertise.

  Vormingen zijn mogelijk binnen de onderstaande vijf domeinen:

  1. Gehoor en evenwicht

  Bij Gehoor en evenwicht kan je terecht voor vormingen over cochleaire implantaten, afstellen van hoorapparaten, problemen met het evenwicht, gespecialiseerde testen uit de audiologische objectieve en subjectieve testbatterij (o.a. spraak in ruistesten, OAEs, AEPs), cliëntgeoriënteerde aanpak volgens ICF-model en audiologische uitdagingen binnen de klascontext.

  2. Taal en leren

  Voor vormingen over taalontwikkeling, taal- en leesdidactiek, taal- en leerstoornissen en meertaligheid kan je contact opnemen met de medewerkers van Taal en leren. Unieke expertise over preventie van leesproblemen, diagnostiek van taal- en leerstoornissen bij meertalige kinderen en testontwikkeling voor dyscalculie delen we graag met jou.

  3. Vloeiendheid

  De medewerkers van Vloeiendheid delen graag hun kennis over het belang van temperament en executieve functies bij stotteren en attitudes rond stotteren. Qua behandeling focussen ze op vroeginterventie (o.a. Lidcombe programma) en de rol van ouders. Verder zijn ze erg actief op vlak van onderzoek, o.a. naar stotteren in een meertalige context.

  4. Stem en spraak

  Raadpleeg de medewerkers van Stem en spraak voor vormingen over stempreventie, stemtherapie en stemtraining, optimalisatie van uitspraak, prosodie en presentatievaardigheden.

  5. Brein en communicatie

  Voor vorming over vaak voorkomende aandoeningen in een vergrijzende populatie kan je bij de medewerkers van Brein en communicatie terecht.  Nieuwe behandeltechnieken zoals tDCS en online therapie vallen onder de specifieke expertise.

  Meer weten?

  Raadpleeg de website www.expertise-logopedie-audiologie.be.

  Heb je interesse in een vorming op maat? Neem contact op met Dorien Vandenborre via  dorien.vandenborre@thomasmore.be.

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore