Vormingen Ergotherapie

Navorming

Locatie: Geel -Campus Geel

Omwille van succes en positieve feedback organiseren we in samenwerking met Allegre opnieuw een ACT-opleiding. Dit voor hulpverleners die geen psychotherapeutische taak hebben maar wel met hun cliënten willen werken rond het behalen van een bepaald resultaat of doel: minder of meer gewicht, meer zelfstandigheid, weten waar ze beroepsmatig naartoe willen, het huishouden beter regelen, de opvoeding van de kinderen anders oppakken, andere huisvestiging zoeken, solliciteren, ...
Heb je zin in een duidelijke omkadering van het model, veel leermogelijkheden (vanuit zowel cliënt- als hulpverlenerpositie), een groot aantal voorbeelden uit de praktijk, werken met eigen casussen, rollenspelen doen, en vooral veel materiaal dat je onmiddellijk kan gebruiken in je praktijk?
Wat je in deze basisopleiding concreet gaat leren, zijn inzichten, tools, metaforen en oefeningen voor jezelf en voor je cliënten om:

 • Afstand te nemen van gedachten die je in je greep houden.
 • Moeilijke gevoelens (zoals angst, verdriet, boosheid) en lichamelijke ongemakken (pijn, zenuwen, vermoeidheid,…) te dragen zodat ze je leven niet langer bepalen.
 • Lastige situaties beter aan te kunnen óf te veranderen.
 • Je waarden terug te vinden in je leven: wie wil ik zijn als persoon, welke relaties wil ik opbouwen, waaraan wil ik mijn tijd en energie besteden moest ik niet zo opgeslorpt zijn door mijn zorgen of problemen?
 • Niet meer zo te hollen in je hoofd, maar in het hier en nu te blijven.
 • Je zelfbeeld anders te bekijken.
 • ACT-coaches zien hun cliënten keuzes maken en gedrag stellen wat zij zelf niet voor mogelijk gehouden hadden.

Concrete cursusinformatie en een inschrijvingsformulier vind je hier.

Bekijk hieronder onze studiedagen.

Scroll naar beneden voor meer info
Koen Geenen
Opleidingsmanager

Programma

 • Overzicht studiedagen
 • Overzicht studiedagen

  Overzicht studiedagen

  Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor paramedici, maatschappelijk werkers en coaches

  • 19 maart, 26 maart, 27 maart, 23 april, 24 april en 29 april 2020. Telkens van 10.00 tot 17.00 uur.

Praktisch

 • Inschrijven
 • Inschrijven

  Inschrijven

  Ben je ingeschreven?

  Fijn! Na je inschrijving sturen we een factuur. Dit kan soms enkele weken duren.  

  Wat als je niet aanwezig kan zijn?

  Inschrijvingen kunnen niet zo maar geannuleerd worden. Als je bent ingeschreven maar niet aanwezig kan zijn (bv. door ziekte), kan je je laten vervangen door een collega. Gelieve dat wel via mail te melden zodat we een correct aanwezigheidsattest kunnen opstellen.

  Wat als de studiedag toch niet kan doorgaan?

  Als de studiedag niet kan doorgaan door een tekort aan inschrijvingen of door overmacht (bv. ziekte lesgever), dan brengen we jou via mail op de hoogte en wordt het volledige inschrijvingsbedrag teruggestort.

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

17 - 1 augustus - september
Maandag - Dinsdag 09u - 20u
14 - 25 september
Maandag - Vrijdag 10u - 17u