Voeding van het jonge kind en de adolescent: handvatten voor de diëtistenpraktijk

Navorming

Locatie: Geel -Campus Geel

Deze permanente vorming vindt terug plaats in het academiejaar 2019-2020.

Een kind is geen volwassene in het klein. Ouders, kinderen en jongeren begeleiden in gedragsverandering met gepaste voedings- en dieetadviezen vraagt een specifieke aanpak. Voor een kwaliteitsvolle hulpverlening moeten verschillende inzichten elkaar ontmoeten: ontwikkelingskenmerken, medische en voedingskundige aspecten en hoe je deze individuen kan benaderen. 

Volg Voeding van het jonge kind en de adolescent: handvatten voor de diëtistenpraktijk op Facebook

Scroll naar beneden voor meer info
Reinhoud Cornelissen
Greet Schoofs
Hilde De Jonghe

Opbouw

  • Doel en doelgroep
  • Het vormingspakket
  • Inhoud en programma
  • Praktische informatie
  • Contactpersonen
  • Doel en doelgroep

    Doel en doelgroep

    Deze navorming richt zich tot alle voedings- en dieetkundigen, pas afgestudeerd of al meer ervaren, die zich willen verdiepen in nieuwe inzichten en nog op zoek zijn naar een goede praktische en kindgerichte aanpak. Ook studenten voedings- en dieetkunde die reeds 140 SP behaalden, vroedkundigen, verpleegkundigen en pediaters kunnen zich inschrijven. Het getuigschrift ‘voeding van het jonge kind en de adolescent’ met vermelding van programma en behaalde competenties, wordt uitgereikt aan voedingsen dieetkundigen die minstens 90 % van de lessen hebben bijgewoond en slagen voor het assessment. Andere cursisten ontvangen een aanwezigheidsattest per gevolgde dag.

  • Het vormingspakket

    Het vormingspakket

    • Een opleiding van 5 dagen
    • Nieuwe theoretische inzichten
    • Workshops
    • Interactief forum voor uitwisseling van ervaring
    • Dag 6: assessment (1 groep voormiddag, 1 groep namiddag)
    • Broodmaaltijd en drank tijdens pauzes
    • Cursusmateriaal wanneer dit wordt aangeboden door de spreker en studiewijzer


    Assessment gebeurt via een casuspresentatie.

  • Inhoud en programma

    Inhoud en programma

    Deze permanente vorming vindt terug plaats in het academiejaar 2019-2020.

  • Praktische informatie

    Praktische informatie

    Deze opleiding komt tot stand door de samenwerking tussen UC Leuven Limburg, groep Gezondheid en Welzijn, Campus Gasthuisberg en Thomas More, Life Sciences Campus Geel.

    Drie dagen van de opleiding zullen doorgaan bij Thomas More te Geel en drie dagen in UC Leuven-Limburg, Campus Gasthuisberg.

    Locatie Thomas More
    Life Sciences Campus Geel
    Kleinhoefstraat 4
    2440 Geel
    014 562 310

    Locatie UC Leuven-Limburg
    Campus Gasthuisberg
    Herestraat 49
    3000 Leuven
    016 375 200

    Inschrijven
    Dat kan via deze link voor 16 februari 2018

    Prijs
    Het ganse pakket: €390, studenten voedings- en dieetkunde betalen €290.
    Inschrijven voor individuele lesdagen kan aan €90/dag. 
    Studenten nemen voor inschrijving contact op met Greet Schoofs.

    De opleiding gaat door bij een minimum aantal inschrijvingen van 15 personen. 

    Kijk op de website van VDAB of u voldoet aan de voorwaarden voor het recht op opleidingscheques

    Bij ontvangst van uw inschrijving sturen wij je een bevestiging via email en een factuur voor de betaling van het inschrijvingsgeld. Je ontvangt dan ook het volledige programma.

  • Contactpersonen

    Contactpersonen

    Voor inhoudelijke informatie:
    reinhoud.cornelissen@thomasmore.be
    greet.schoofs@ucll.be

    Voor administratieve informatie:
    hilde.dejonghe@ucll.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

23 februari
Zaterdag 10u - 16u
27 april
Zaterdag 10u - 14u
4 september
Woensdag 18u - 21u