Van internationaal naar transnationaal recht

Navorming

Wie?

Dhr. Ferdnand Keuleneer (advocaat)

Wanneer?

21 april 2020

Wat?

Op 4 december 2018 was advocaat Fernand Keuleneer een van de experten die gehoord werden in de commissie buitenlandse betrekkingen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers m.b.t. het Global Compact for Migration (“Marrakech”) en de vraag naar het al dan niet bindend karakter ervan. Keuleneer maakte een juridische analyse van het soort rechtsinstrument dat het migratiepact is. Hij betoogde dat het een nieuwe en belangrijke stap betekent in de omvorming van internationaal naar globaal recht, in het kader van een ‘global governance’ waarbij staten niet langer de centrale plaats innemen. De juridische techniek van de ‘mensenrechten’ speelt in dit proces een belangrijke rol.

‘Transnationalisering”’, ‘vergrondrechtelijking’, ‘soft law’, … het zijn termen die men in het trefwoordenregister van een klassiek handboek publiek recht niet zal tegenkomen. Nochtans zijn dit fenomenen die een steeds grotere rol spelen in de internationale rechtsorde.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

6 - 31 juli - augustus
Maandag 09u - 20u