Biomimicry, design van het leven!

Navorming

Locatie: Geel -Campus Geel

Wie?

Dhr. Christiaan Thoen (wetenschapscommunicator Universiteit Antwerpen)

Wanneer?

9 januari 2018

Wat?

Als je wilt innoveren richt je best de spots op Moeder Natuur. Miljoenen organismen kunnen ons daarbij helpen want hun genialiteit is onvoorstelbaar groot. De natuur herbergt een onvoorstelbaar rijke schatkamer voor het menselijk vernuft want organismen zijn volleerde economen, ingenieurs, fysici en chemici.

Biomimicry (BM) is meer dan het nabootsen van biologische processen voor het plezier of de prestatie. Het idee achter BM is dat organismen, processen en systemen (natuurcirkels) door een evolutie van 3.8 miljard jaar zo geperfectioneerd zijn dat in het bijzonder ontwerpers en productontwikkelaars er veel van kunnen leren. Zo zijn architecten helemaal in de ban van deze nieuwe wetenschap. Zij tekenen een totaal nieuw ‘design van het leven’ van energie-efficiënte gebouwen die geïnspireerd zijn op termietenheuvels.

Deze lezing belicht een aantal wetenschappelijk-technologische ontwerpen waarbij een aantal innovaties zeker veel inspiratie zullen geven om duurzamer te gaan leven. Biomimicry en biotechnologie hebben een aantal specifieke onderzoeksdomeinen die geïnteresseerde natuurliefhebbers kunnen motiveren door hen kennis te laten maken met een techniek op het snijvlak van biologie en technologie.

Deze lezing komt uit de reeks ‘MeNS komt naar je toe’ van de vzw Bio-MENS.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore