Opleiding basistraject ervaringswerker GGZ aan Thomas More

Thomas More biedt in nauwe samenwerking met stakeholders uit het werkveld een opleiding aan voor toekomstige ervaringswerkers in de geestelijke gezondheidszorg. We streven naar competente medewerkers in de zorg die vanuit een gedeelde en doorleefde visie op herstel en empowerment, een unieke bijdrage kunnen leveren. Dat kan dan door in het lotgenotencontact mee het verschil te helpen maken, of door een rol op te nemen in het geven van vorming of in beleidsadviserend werk.

We bieden een deeltijds opleidingstraject aan, gespreid over 2 jaar, waarin we je achtergrondkennis rond ervaringswerk en GGZ willen versterken en ook je praktische vaardigheden als toekomstige ervaringswerker willen helpen ontwikkelen.

We verwachten dat je cliëntervaring hebt binnen de geestelijke gezondheidszorg en dat je in voldoende mate bent hersteld om vanuit een nieuw evenwicht, en rekening houdend met je grenzen, je eigen ervaring in te zetten en erover te reflecteren.

Voor het traject dat start in september 2020 werd de deelnemersgroep ondertussen samengesteld. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Toelichting selectieprocedure

Interesse opgeven

Wanneer je interesse hebt om op de hoogte te worden gebracht van de infosessie over de volgende editie (2022-2024) gelieve via  deze inschrijvingslink  je contactgegevens achter te laten aub.

Motivatiebrief en selectiegesprek

Tijdens de infosessie zal de verdere selectie- en inschrijvingsprocedure worden toegelicht. Deelname aan de infosessie is verplicht om toegelaten te worden tot de selectieprocedure.

Selectie van de kandidaat-cursisten

Uit de kandidaat-deelnemers zal op basis van een geschreven motivatie en een persoonlijk gesprek een groep van  max. 25 deelnemers worden geselecteerd. Daarbij zullen we vooral letten op de motivering van de kandidaten om deel te nemen en op het evenwicht tussen eigen ervaring, de mate van herstel en de specifieke intentie om als ervaringswerker te kunnen optreden.

Start van het opleidingstraject

Het eerste deel van het volgend opleidingstraject 2022-2024 start in september 2022.

Praktische info: