Modem

Navorming

Modem is een netwerk in innovatieve assistieve technologie dat maximale participatie beoogt voor iedereen met een beperking in Vlaanderen. Modem helpt mensen met een beperking en zorgorganisaties met technologische hulpmiddelen, die verbale, geschreven en digitale communicatie gemakkelijker maken. Je kan bij Modem terecht voor navormingen en advies. De navormingen en het advies van Modem zijn objectief en vertrekken vanuit concrete oplossingen en ervaring.

Navormingen voor professionelen en organisaties

Als zorgverlener word je dagelijks geconfronteerd met cliënten die moeilijkheden hebben met communicatie. Er bestaan heel wat kant en klare én makkelijk inzetbare hulpmiddelen om vlot te communiceren.

Een gerichte vorming geeft de individuele professional (logopedist, ergotherapeut, opvoeder, …) inzicht in één of meer specifieke hulpmiddelen en leert hoe ermee te werken. Tijdens onze bijscholingen maak je kennis met verschillende soorten hulpmiddelen en oplossingen voor verschillende doelgroepen. Bijscholingen kunnen een algemeen overzicht geven of zeer gespecialiseerd en diep ingaan op een specifiek thema of hulpmiddel. We proberen steeds een ruime waaier aan te bieden. Inschrijven voor gerichte vormingen kan via deze link. De navormingen die in het najaar 2018 worden georganiseerd, vind je eveneens onderaan deze pagina.

Een basisvorming in de organisatie geeft u en uw team inzicht in alle actuele mogelijkheden. Voor een basisvorming voor uw organisatie neemt u vrijblijvend contact op met Modem via modem@thomasmore.be of via gsm  0474 96 58 98.

Advies aan kinderen en volwassenen met een communicatiebeperking door een netwerk van experten

Modem is een initiatief van de Thomas More hogeschool samen met een tiental partners uit de zorgsector.
Hier vind je de organisaties en locaties waar je voor advies terecht kan: “Advies plannen”. Je kan er zelf een afspraak maken met een expert.

Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

23 februari
Zaterdag 10u - 16u
27 april
Zaterdag 10u - 14u
4 september
Woensdag 18u - 21u