Zingen met kinderen in je klas #Doewap 5

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging? Hoe gebruik je zingen in combinatie met meertaligheid? In deze sessie ontdek je een nieuw liedrepertoire voor jouw klas. Je kan de liedjes, die aansluiten bij diverse thema’s uit je jaarplan, makkelijk aanleren. We werken ook met liedjes van buiten Europa, zodat kinderen van ‘hier’ liedjes van ‘daar’ leren en andersom. 

In #Doewap 5 ontdek je: ‘Wil je met me naar…’ een jazzy nummer van Mirjam de Wit op tekst van Joke Van Leeuwen, ‘Nieuwjaarsbrief’ een gezongen nieuwjaarswens die de gesproken brief kan vervangen, ‘Laci en ik’ een stevig rocknummer dat alle stoere kinderen zal aanspreken. Met het weemoedige ‘Ilgaz’ reizen we naar Turkije, ‘Plouf tizen’ leert je acht woorden Berbers en ‘Ya tiri’ brengt ons naar Irak. De cursusleider geeft je volop vocaal en educatief advies. Na de vorming kan je via een code de liedjes downloaden met de teksten, partituren, mp3’s en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. 

Cursuscode

M1718/MUVOR001

Lesgever

An Meeusen, docent ‘Koor & Stem’

Doelgroep

lager onderwijs

Datum

Woensdag 11 oktober 2017 van 09.00 tot 12.00 uur

Cursusgeld

€ 52,50 
In het cursusgeld is online-toegang tot de muziekbestanden inbegrepen.

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u